Chec Zebra (de la 3 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Chec Zebra – un chec pufos și aspectuos! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat foarte gustos și sănătos. Poftă bună!

Chec Zebra

zebra

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6 ouă
– 30 linguri zahăr (pentru copiii mai mici de 3 ani puteți folosi un îndulcitor natural);
– 34 linguri lapte
– 14 linguri ulei
– 25 linguri făină
– 1 linguriță praf de copt
– 2 linguri carob /cacao
– vanilie sau alte mirodenii
– unt şi făină pentru formă

Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, cremoasă. Adăugaţi laptele şi uleiul, amestecând în continuu. Puneţi în alt castron făina în care se adaugă praful de copt, apoi turnaţi câte puţin din amestecul cu lapte şi ouă.

Împărţiţi amestecul în două castroane, în unul adăugaţi carobul şi amestecaţi pentru omogenizare.

Ungeţi cu unt sau ulei şi tapetaţi cu făină doua tăvi de cozonac. Puneţi în mijlocul tăvii 3 linguri din compoziţia albă. Peste aceasta puneţi 3 linguri din compoziţia cu carob, una peste alta, exact în mijloc şi apoi iar trei linguri din compoziţia albă, una peste alta și tot așa.
Timpul de coacere este de 35-40 de minute. În primele 10 de minute, lăsați checul să se coacă la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (150 de grade Celsius). Testăm cu o scobitoare. Dacă iese uscată, checul este gata.

Sursa foto: http://flic.kr/p/5i2djL

Author: Vali

Ma numesc Valeria Dunca ( nascuta Ionut), am 33 de ani (29.07.1979). In data de 20.10.2010, am devenit cea mai fericita femeie de pe Pamant, pentru ca viata mi~a daruit cel mai frumos cadou, pe fetita mea. De atunci, m~am dedicat in totalitate ei. De formatie, sunt filolog. Am absolvit Colegiul National Mihai Eminescu din Baia Mare, Facultatea de Litere, din cadrul Univesitatii de Nord. Am un master in Management Educational si Comunicare. Din 2005, am devenit cadru didactic si colaborator Radio Sighet. Ma pasioneaza literatura, alimentatia sanatoasa si calatoriile.

Share This Post On