Cremă de ciocolată cu alune de pădure (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Copiilor le place ciocolata, așa că noi vă oferim o variantă de cremă de ciocolată tartinabilă excelentă și pentru copii de 1 an – cremă de ciocolată cu alune de pădure.

Cremă de ciocolată cu alune de pădure

Crema de ciocolata cu alune de padure

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană alune de pădure
– 125 ml lapte de cocos
– 80 ml miere, sirop de arțar sau sirop de malț
– 1 lingură ulei de cocos
– ¼ cană de cacao (raw) sau pudră de roșcove
– vanilie

Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 grade și se coc alunele în tavă pentru aproximativ 10 minute până capătă o culoare maronie. Se înlătură coaja deoarece e amăruie. Apoi se macină nucile într-un robot de bucătărie până devin o pastă. Se adaugă restul ingredientelor și se continuă mixarea până sunt complet încorporate. Dacă se dorește o consistență mai moale se mai poate adăuga lapte de cocos.

Se poate păstra în frigider căteva săptămâni, putând fi oferită întregii familii pe felii de pâine prăjită atât la micul dejun cât și ca o gustare plină de energie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7dBRMT

Author: Stefania

Sunt mamica lui Horia, un grăsunel fălcos și haios, care ne ajută în fiecare zi să trăim mai sănătos și mai frumos. Locuim în Abu Dhabi, printre curmale și mango delicioase, unde produsele bio sunt rare și scumpe fiind chiar o adevarată provocare. Însă, cu imaginație și perseverență reușim să ne hrănim sănătos.

Share This Post On