Biscuiți cu quinoa (de la 1 an)

O rețetă de biscuiți cu quinoa inedită și extrem de gustoasă.

Biscuiți cu quinoa

Biscuiti cu quinoa

Ingrediente:

–  70g de quinoa
–  150 g de făină
–  1 lgt bicarbonat de sodiu
–  50 ml de ulei
–  1 portocală (sucul și coaja rasă)
–  3 Lg zahăr brun* sau 3 Lg sirop de malț, sirop de arțar (sau alt îndulcitor natural)

Mod de preparare:

Spălați quinoa foarte bine în câteva ape. Fierbeți-o într-o cantitate triplă de apă, până devine translucidă. Lăsați-o să se răcească.
Într-un bol puneți făina, zahărul (* dacă e cazul, pentru copii mai mari de 3 ani), bicarbonatul, peste care adăugați quinoa fiartă. Amestecați, încorporând sucul și coaja rasă a portocalei, uleiul și siropul de arțar, siropul de malț sau alt îndulcitor preferat.
Acoperiți vasul cu folie. Lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 30 minute, în frigider.
În acest timp dați drumul la cuptor la 175 grade Celsius.

Înfăinați blatul de lucru, întindeți aluatul și formați biscuiți de aproximativ 5 cm diametru (cam 15 biscuiți).
Coaceți biscuiții 20-25 minute.

Sursă foto: http://flic.kr/p/3q8W7

Author: Andreea

Sunt pasionată de gătitul sănătos și cu ingrediente naturale. Învăț să creez acele combinații care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și să le ofere plăcerea gustului.

Share This Post On
  • HealthyBaby

    Sugerez inlocuirea prafului de copt in alimentatia copiilor cu maia sau cu drojdie fara emulgatori. Dureaza mai mult procesul de preparare insa beneficiile sunt nemasurate.

    • Carmen Calin

      Multumim pentru comentariu si recomandari.

  • mia

    de unde pot sa cumpar quinoa?

  • Mirela

    Am incercat reteta si am procedat exact cum scria in ea, din pacate nu au iesit biscuiti… Am mai adaugat faina si am facut pana la urma briose, dar nu au fost destul de dulci si astfel, nimeni nu s-a putut bucura de ceva bun astazi… 🙁

  • andreea a.

    si mie mi a iesit blatul moale.nu se putea intinde.sunt ok cantitatile recomandate? eu am pus biscuitii cu o lgta in tava.au iesit moi si buni.

    • IoanaMustata

      @Andreea: Quinoa este o cereală care nu conține gluten, și influențează densitatea aluatului, el nemaifiind unul la care s-ar putea aștepta orice gospodină. Poate varia și în funcție de cât de mare sau zemoasă este portocala precum și de îndulcitorul folosit (siropul de arțar este mai lichid). Oricum cel mai important este rezultatul. Dacă ies biscuiții buni, nu contează modul în care aluatul este pus în tavă, întins sau cu lingura.

  • Andrea

    Si eu am incercat ieri reteta, exact cu cantitatile din reteta, si a iesit un aluat moale de tot… am mai adaugat faina, dar degeaba, le-am pus la copt si au avut gust de faina coapta 🙁

  • Andrea

    Quinoa se gaseste la magazinele DM sau la magazine naturiste.

  • magda

    Noi am tot facut acesti biscuiti, dar de fiecare data aluatul a iesit mult prea moale pt.a fi intins, poate ar trebui pus doar 1/2 din suc, asa ca am pus direct cu lingura gramajoare. Biscuitii sunt absolut senzationali, primii biscuiti de casa mai sanatosi pe care pustiul meu de 3ani ii cere de la el putere.

  • magda

    Noi luam din Carrefour sau Auchan(au si varianta bio). Mai gasesti si la magazinele naturiste gen plafar sau cele online.

  • AncaD

    Foarte foarte buni! Am folosit un pic mai multa faina decat in reteta, cat sa iasa un aluat numai bun. I-am facut de 2 ori in 2 zile 🙂

  • Jana Panainti

    Buna ziua. As vrea sa inlocuiesc sucul de portocala cu suc de mere (suntem alergici la citrice). Ce cantitate de suc sa folosesc? Si ca indulcitor voi folosi sirop de Stevie. Cantitatea e aceeasi? Multumesc anticipat.

    • Bună ziua! Se poate folosi aceeași cantitate de suc de mere și 3 linguri de sirop de stevie. Aluatul va ieși poate un pic mai moale, fiind un îndulcior lichid, insă mai poți completa cu puțină făină. Să aveți poftă!