Budincă de mere și griș (de la 1 an)

Mulțumim, Anca, pentru rețetă!

Uneori vreau să pregătesc un desert rapid fără să mai folosesc cuptorul, așa că am copt budinca pe aragaz, într-o tigaie. Se pot urmări pașii și de cei care vor să o pregătească și la cuptor. Eu am încercat ambele variante și e la fel de delicioasă. Budinca de mere si gris

Ingrediente:

– 2 mere potrivite
– 750ml lapte integral/de cocos
– 3-4 linguri de griș
– 1 gălbenuș de ou
– 4-5 curmale
– 1 lingură zahăr brun
– 1 cubuleț de unt

Mod de preparare:

Curățați merele de coajă și cotoare, după care le feliați. Într-o tigaie neaderentă presărați zahărul, adăugați untul și apoi așezați feliile de măr una lângă alta. Acoperiți tigaia și țineți la foc mic până merele se înmoaie, aproximativ 20 minute.

Între timp puneți laptele la fiert îmreună cu cele 4-5 curmalele fără sâmburi. Când laptele fierbe presărați grișul și amestecați cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe. Este de fapt simpla rețeta de griș cu lapte. Fierbeți la foc mic până se leagă grișul.Lăsăți să se răcorească puțin și adăugați gălbenușul de ou. Amestecați bine.

După ce s-au înmuiat merele, adăugați peste ele compozitia de lapte cu griș. Țineți compozița câteva minute pe aragaz, la foc mic. Aceasă budincă se poate servi și caldă, însă noi o preferăm rece, pudrată cu scorțișoară. Este delicioasă!

Author: Cititor

Share This Post On
  • cristina

    faina reteta, ca toate de altfel

    • Andreea Archip

      Mulțumim Cristina!

      • cristina

        am incercat reteta si a avut succes!