Cuș-cuș cu legume (de la 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Încercați această combinație de cuș-cuș cu legume la grătar și plante aromatice. Va fi cu siguranță un succes.

Cuș-cuș cu legume

cuș-cuș cu legume

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o căniță de cuș-cuș (eventual integral)
– 200 g mix italian de legume congelate sau proaspete, tăiate felii subțiri sau rondele (ciuperci, ceapă, dovlecel, vânătă, ardei gras roșu)
– mix italian de plante aromatice (măghiran, busuioc, oregano, pătrunjel)
ulei de măsline / unt
sare*, piper, usturoi granulat
*după 1 an

Mod de preparare:
Se prepară cuș-cușul conform indicațiilor de pe pachet. În general regula este: peste o măsură de cuș-cuș adăugăm o măsură și jumătate de apă fierbinte și lăsăm acoperit 5 minute. Dar în funcție de mărimea cuș-cușului cantitatea de apă poate varia.

În funcție de vârsta copilului adăugăm puțină sare și puțin ulei de măsline. Amestecăm cu furculița pentru a se “afâna”. Încingem o tigaie-grătar (wok).

Punem legumele proaspete sau congelate într-un bol, adăugăm condimentele, plantele aromatice și o lingură de ulei de măsline/unt. Amestecăm bine. Turnăm legumele în tigaia-grătar și lăsăm să se rumenească timp de aprox 5 minute.

Amestecăm legumele în cuș-cuș și servim.

Sursă foto: http://flic.kr/p/apRFU4

Author: Andreea

Sunt pasionată de gătitul sănătos și cu ingrediente naturale. Învăț să creez acele combinații care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și să le ofere plăcerea gustului.

Share This Post On