salată de fasole păstăi și linte verde 1 an

Salată de fasole păstăi și linte verde

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O salată cu diverse texturi prin care copilul își poate lua o porție bună de proteine. Are un gust proaspăt și va place întregii familii – salată de fasole păstăi și linte verde.

O salată cu diverse texturi prin care copilul își poate lua o porție bună de proteine. Are un gust proaspăt și va place întregii familii – salată de fasole păstăi și linte verde.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fasolea se fierbe în apă cu sare sau la abur aproximativ 10 minute. Gustați să fie fiartă dar încă crocantă. 
  2. După ce se ia din vasul în care a fiert se introduce pentru câteva secunde în apă rece ca gheața pentru a-și păstra culoarea și consistența crocantă. 
  3. Se taie în bucățele scurte de 2 cm.
  4. Lintea (verde, mare) se pune la înmuiat de cu seara. A doua zi se fierbe într-o nouă apă. Eventual puteți programa și o altă rețetă cu linte pentru a nu o fierbe doar pentru această salată. Eu așa fac. Orientativ, 100 de grame de linte uscată rezultă în 200 g linte fiartă.
  5. Tăiem ceapa cuburi mici. 
  6. Roșiile se taie și ele cuburi. Dacă sunt roșii cherry le tăiem în jumătăți sau sferturi. Dacă sunt roșii mai zemoase le scoatem sâmburii și sucul, apoi le tăiem cuburi. Dacă sunt roșii “prunișoare”, cu atât mai bine. Nu aveți ce elimina. Tăiați-le direct cuburi. 
  7. Usturoiul se pisează.
  8. Într-un bol încăpător amestecăm toate ingredientele și potrivim de sare și piper, în funcție de preferințe și de vârsta copilului.
  9. Lăsăm, eventual, salata să se răcească jumătate de oră în frigider înainte de-a o servi.

Odată cu salata aceasta, nepoțelul meu de 1 an și 2 luni a descoperit gustul fasolei verzi. Lua cu mânuța bucăți din leguma îmbogățită și cu gustul celorlalte ingrediente.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6Vkbqk