legume la tavă 7 luni

Legume la tavă

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Încercați o garnitură cu legume de sezon, multicoloră și aromată, potrivită atât pentru copii cât și pentru părinți – legume la tavă.

Rețeta de legume la tavă este una din preferatele familiei noastre. Se prepară repede, lasă libertate de expresie bucătarului, care poate combina legumele și culorile după cum îi poftește inima. E foarte gustoasă și plină de vitamine. Copii pot mânca legumele cu mâna, ceea ce îi va face foarte fericiți. Și, nu în ultimul rând, merge și la prânz/cină/pachet și ca fel principal sau garnitură. V-am convins și pe voi, nu? 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curățați cartofii și morcovii și tăiați-i bucăți (dacă cartofii sunt mici, puteți să-i lăsați întregi sau să-i tăiați în 2 bucăți; ei se vor face cel mai repede).
  2. La varza de Bruxelles îndepărtați frunzele ofilite și tăiați eventualele resturi de codițe, iar ceapa curățată, tăiați-o în 4.
  3. Într-o tavă încăpătoare așezați toate legumele, peste care adăugați cimbrul, sarea, piperul și bucăți generoase de unt.
  4. Puneți tava în cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 de minute sau până când legumele sunt făcute și ușor rumenite. 
  5. Nu uitați să verificați des, după ce trec primele 30 de minute la cuptor și să întoarceți periodic legumele, pentru a se rumeni uniform pe toate părțile.
  6. Pentru variație, puteți încerca și cu alte legume de sezon, în funcție de ce aveți la îndemână: păstârnac, cartof dulce, ardei, șamd.