chec în două culori 12 luni

Chec în două culori

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O felie de chec și un pahar cu lapte, gustarea perfectă pentru întreaga familie – chec în două culori.

O felie de chec și un pahar cu lapte, gustarea perfectă pentru întreaga familie – chec în două culori. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

NOTĂ: Ingredientele sunt pentru o tavă de chec sau cozonac.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă ouăle întregi cu zahărul/îndulcitorul, se adaugă apoi laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu, nuca mărunțită și mirodeniile, amestecându-se până la omogenizare. 
  2. Apoi se adaugă treptat făina cernută, în ploaie, și se amestecă până obțineți o pastă de consistența unei smântâni mai groase.
  3. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 3/4 din compoziție, iar restul se amestecă cu pudra de roșcove/cacaua, până când aceasta se încorporează. 
  4. Crema rezultată se pune în tavă peste restul de compoziției și se amestecă cu o furculiță de sus în jos, pentru a obține un efect marmorat.
  5.  Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. 
  6. În primele 15-20 de minute, lăsați checul să se coacă la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (170 de grade Celsius).

Sfaturi utile:
Calitatea făinii fiind diferită, cantitatea de mai sus (2 căni) este orientativă. Este posibil să ajungeți la consistența dorită cu doar o cană și jumătate. Așadar, adăugați făina încet și amestecați bine.
Folosiți aceeași cană ca și unitate de măsură pentru toate ingredientele.

Sursă foto: Diversificare.ro