Smoothie de fructe uscate (de la 7-8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

IMG_7850 Mulţumim Alexandra pentru reţetă!

Alexandra ne-a scris: “Am reuşit să improvizez un piure de fructe uscate care e unul din preferatele fetiţei mele şi îi ajută şi digestia”.

Ingrediente:
– 5 prune uscate
– 2 curmale
– 6-7 stafide (cantităţile se măresc în funcţie de apetitul copilaşului).

Mod de preparare:
Fructele se pun la hidratat pentru 12 ore. Fructele împreună cu apa în care s-au hidratat se pun în blender cu filtru pentru a separa coaja fructelor. Alternativa ar fi să folosiţi o sită pentru strecurarea piurelui. Pentru a obține un piure mai “pufos”, scurgeţi sucul rezultat, turnaţi-l  înapoi în filtrul blenderului repetând apoi operaţiunea.
Simplu, sănătos şi foarte gustos.

Author: Cititor

Share This Post On
 • Andreea

  Nu recomand. Am incercat reteta asta la 7,5 luni si a avut un efect laxativ ingrozitor, de 2 zile e deranjata fetita la burtica si inca nu s-a oprit 🙁

 • IoanaCM

  @Andreea: acest smoothie are efect laxativ datorită prunelor. Contează însă cantitatea, cât de des a fost consumat, precum și alimentele pe care le consumă în rest copilul.

  • Andreea

   Ioana, am respectat reteta si i-am dat doar o data. Ea are tendinta de a se constipa asa ca am crezut ca ii va face bine la digestie. O saptamana a avut diaree, facea de cate 7-8 ori pe zi, era f iritata la fundulet, apoi, daca nu am putut sa o reglez din alimentatie de regim, am inceput tratament, probiotice, lapte fara lactoza etc. A fost groaznic si toata lumea m-a blamat cum de am putut da copilului asa bomba laxativa…:(

 • IoanaCM

  @Andreea: înseamnă că organismul fetiței tale reacționează foarte puternic ori la combinație, ori la unul dintre ingrediente. Se poate întâmpla și asemenea cazuri, de aceea există regula celor 4 zile. Probabil pentru fetița ta ajungea și 1 linguriță sau jumătate de linguriță ca să o scape de constipație. Organismele noastre sunt diferite și în consecință reacționează diferit. Tu nu avea cum să știi ce se va întâmpla dinainte, mai ales dacă nu ai mai încercat ingredientele până acum. De blamat e ușor când nu mai poți schimba trecutul. Probabil se va mai întâmpla pentru că nimeni nu-i perfect și nu ia mereu deciziile cele mai bune.Mă bucur însă că fetița ta a scăpat de diaree. Pe viitor poți încerca să-i dai fetiței tale mai întâi cantități foarte mici și pe urmă să aștepți reacțiile, mai ales la rețete cu diverse efecte. Baftă în continuare!