Tăiței cu lapte (de la 1 an)

Vă mai amintiţi? Sunt digură că orice bunică servea nepoţilor tăiţei cu lapte. Iată o reţetă  simplă şi aromată, care vă va aminti de copilărie.

Ingrediente:
– două mâini de vermicelli (tăiței de orez)/ tăiței de casă
– 300 ml de lapte de cocos sau orice alt tip de lapte vegetal
– 1 măr
scorțișoară

Mod de preparare:
Se pune laptele pe foc și când începe să fiarbă se adaugă tăițeii. Se lasă să fiarbă în funcție de indicațiile de pe pachet (de regulă în 5 minute sunt gata, dar este bine să verificați înainte de a opri focul). Pentru o consitență mai groasă puteți să-i lăsați mai mult să fiarbă. Se adaugă mărul dat pe răzătoare și se mai lasă pe foc un minut, timp în care se amestecă continuu. La sfârșit  se presară scorțișoară după preferințe.

Este una dintre mâncărurile preferate ale copilului meu și rețeta copilăriei mele. Banală, rapidă, dar foarte gustoasă.

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On