Frittata-omletă cu cartofi (de la 1 an)

Frittata este un preparat disputat de italieni și spanioli, dar originea ei s-a pierdut în negura vremurilor. Este un fel de omletă, dar… altfel :). Mai pufoasă și cu un alt mod de preparare. Vă invităm să o încercați și voi și să ne spuneți ce părere aveți.

 

Ingrediente (pentru 2 adulți și un copil):

Mod de preparare:

  1. Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se pun la fiert cu puțină sare.
  2. Separat, se curăță și se toacă ceapa / prazul.
  3. Se separă albușurile de gălbenușe.
  4. Batem bine gălbenușele, la fel și albușurile (le facem spumă), după care le amestecăm ușor; procedăm așa ca să iasă frittata pufoasă.
  5. Punem ceapa / prazul într-o tigaie la foc mic, cu puțină apă și ulei în jur de 5 minute, cât să se înmoaie.
  6. Se adaugă cartofii fierți și scurși bine de apă și se amestecă bine. Puteți să pasați puțin cartofii, dacă doriți o consistență mai cremoasă.
  7. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă ușor. Se acoperă și se lasă la foc mic în jur de 15-20 minute, până se fac ouăle.
  8. Se servește caldă, eventual cu murături.

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Adina

    foarte buna frittata, eu i-am adaugat niste ciuperci si mozzarella si a iesit delicioasa. Multumesc!