Omletă cu cartofi – frittata (de la 1 an)

Ingrediente (pentru 2 adulți și un copil):
– 4 cartofi medii
– 2-3 fire de ceapă verde / un fir de praz (partea albă)
– 3 ouă
– o lingură de ulei
– piper, sare după gust

Mod de preparare: 
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se pun la fiert cu puțină sare. Separat se curăță și se toacă ceapa / prazul. Se separă albușurile de gălbenușe. Batem bine gălbenușele, la fel și albușurile (le facem spumă), după care le amestecăm ușor; procedăm așa ca să iasă frittata pufoasă.

Punem ceapa / prazul într-o tigaie la foc mic, cu puțină apă și ulei în jur de 5 minute, cât să se înmoaie. Se adaugă cartofii fierți și scurși bine de apă și se amestecă bine. Puteți să pasați puțin cartofii, dacă doriți o consistență mai cremoasă. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă ușor. Se acoperă și se lasă la foc mic în jur de 15-20 minute, până se fac ouăle. Se servește caldă, eventual cu murături.

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Adina

    foarte buna frittata, eu i-am adaugat niste ciuperci si mozzarella si a iesit delicioasa. Multumesc!