Biscuiți cu dovleac (după 1 an)

Ingrediente:
– 200-300 gr făină integrală
– 1 linguriță scorțișoară
– 1/2 linguriță nucșoară
– 1/2 cană piure de dovleac copt
– 1 lingură melasă
– 50 gr unt moale

 Mod de preparare:
Ingredientele uscate (200 gr din făina integrală, scorțișoara și nucșoara) se amestecă bine într-un bol. Separat, piureul de dovleac se amestecă cu untul moale și cu melasa până când se omogenizează și apoi compoziția se adaugă peste ingredientele uscate și se amestecă bine (eventual cu mâna). Dacă aluatul rezultat este prea moale se mai adaugă treptat făină și se mai frământă puțin până ajunge la consistența potrivită.

Următoarea etapă este formarea biscuiților. Pe o planșetă sau un blat de lucru bine înfăinat (ca să nu se lipească aluatul) întindem o foaie de aluat de aproximativ 3 mm cu ajutorul unui făcăleț. Cu o formă specială de biscuiți, sau cu un păhărel mic decupăm formele de biscuiți.

Așezăm biscuiții pe hârtie de copt într-o tavă și îi punem în cuptorul preîncălzit (la foc mediu) aproximativ 15 minute sau până când sunt ușor rumeniți. Dacă cuptorul dumneavoastră nu coace uniform este bine ca după primele 10 minute să întoarceți biscuiții, astfel se vor rumeni uniform.

Author: Ioana Vlad

Share This Post On
  • ANA

    gustosi, aromati si usor de facut. cu siguranta am sa mai fac.

  • Gloria

    Pot inlocui melasa cu siropul de artar sau cu miere?

    • Carmen Calin

      Buna Gloria, nu cred sa fie o problema. Merita incercat!

  • Bună Irina, am înlocuit cu succes untul cu uleiul de cocos în mai multe rețete. Nu știu ce să spun despre cremă… Ne interesăm, testăm și îți dăm de știre. 😉