Desert cu grâu spelta

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

desert cu grâu spelta 1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Spelta este un tip de grâu cu mai multe calități nutritive decât grâul comun. Gustul ce aduce ușor a nucă se va integra de minune în rețetă – desert cu grâu spelta.

Desert cu grâu spelta – spelta este un tip de grâu cu mai multe calități nutritive decât grâul comun. Gustul său ce aduce ușor a nucă și se va integra de minune în rețetă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Boabele de grâu spelta se lasă la înmuiat peste noapte pentru a scurta timpul de fierbere.
  2. A doua zi se fierbe cam 40 min - 1 oră, într-o nouă apă. Gustați pentru ca boabele să fie bine fierte. Se lasă la răcit.
  3. După ce s-a răcit grâul, se dă prin mașina de carne, împreună cu nuca măcinată. Îndulciți după gust, condimentați cu un praf de scorțișoară și un praf de nucșoară.
  4. Dacă alegeți zahărul brun, faceți-l pudră în râșnița de cafea înainte de a-l adăuga, pentru a se încorpora bine și a avea un amestec foarte fin. Se poate servi cu o lingură de frișcă de casă.
  5. Această rețetă este adaptarea ușoară a unei rețete de colivă. Mi s-a părut cam tristă denumirea, așa că am ales simplu “desert”.

Puteți îmbogăți gustul cu niște biscuiți pentru bebeluși dați prin râșnița de cafea. Puteți să încercați și alte tipuri de nucă sau alte mirodenii preferate.

Sursă foto: http://mamajacooks.blogspot.com/2011/01/sa.html