baba ghanouj 1 an

Baba ghanouj

de Andreea
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O altfel de salată de vinete. Datorită pastei de susan, eu o asemăn cu hummusul. Se poate servi pe pâine, biscuiți cu semințe sau cu grisine din legume – baba ghanouj.

Baba ghanouj sau altfel de salată de vinete. Datorită pastei de susan, eu o asemăn cu hummusul. Se poate servi pe pâine, biscuiți sau cu grisine din legume.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vinetele se coc pe aragaz sau pe grătar. Se face o incizie pe unde se va scurge apa și pe unde va ieși aburul. Se lasă la răcit.
  2. După ce se răcesc, le tocăm cu un cuțit sau în mixer. 
  3. Încorporăm apoi pasta de susan, usturoiul tocat (lăsat 5 minute înainte de a-l expune acidității sucului de lămâie), pătrunjelul (opțional), menta (opțional). 
  4. Se sărează după gust. Se decorează cu chimion și boia praf, ulei de măsline.

*Chimionul și chimenul nu sunt același condiment. Chimenul (caraway în engleză) este cel folosit în pâine sau cu brânzeturi, iar chimionul (cumin) este utilizat cu precădere în bucătăria arabă, mexicană și asiatică. Se poate sări în această rețetă dacă nu aveți.