tartă cu dovlecei 1 an

Tartă cu dovlecei

de Cititor
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă de tartă cu dovlecei delicioasă pentru întrega familie!

O rețetă de tartă cu dovlecei delicioasă pentru întrega familie! Apreciată de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleceii se spală și se taie cuburi mici. 
  2. Se fierb pentru 2 minute, apoi se pun la scurs.
  3. Se separă galbenușurile de albușuri. 
  4. Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu uleiul.
  5.  Albușurile bătute spumă și gălbenușurile frecate cu ulei se amestecă, în compoziția obținută adăugându-se făina, telemeaua rasă și dovleceii scurși și răciți. 
  6. Se amestecă ușor pentru a nu strivi dovleceii.
  7. Se unge un vas rotund (D=26cm) cu unt în care se toarnă compoziția. 
  8. Se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute până când se rumenește.

Anca ne recomandă să o încercăm împreună cu mămăligă.

Sursă foto: Diversificare.ro