supă de fenicul 9 luni

Supă de fenicul

de Adina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această supă de fenicul este și delicioasă și sănătoasă. Feniculul conține vitamine, minerale și o combinație unică de fitonutrienți.

O supă delicioasă, în care secretul este combinația de fenicul cu morcov – supă de fenicul. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, tulpina sau rădăcina de țelină, păstârnacul și morcovul se taie mărunt. 
  2. Ceapa se înăbușă pentru 5 minute în apă, după care se adaugă țelina, păstârnacul și morcovul, se completează cu apă (astfel încât legumele să fie acoperite cu apă) și se mai lasă la foc mic pentru 10-15 minute.
  3. Se adaugă supa de bază, se dă în clocot și se adaugă feniculul tăiat mărunt. 
  4. Se lasă la fiert, la foc mic, încă 10-15 min.
  5. La final se adaugă cimbrul/pătrunjelul, smântâna și uleiul de măsline.
  6.  În funcție de vârsta copilului, se poate adăuga sare sau piper.

Sursă foto: Diversificare.ro