pește la cuptor cu sos tahini 1 an

Pește la cuptor cu sos tahini

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Pește la cuptor cu sos tahini, o combinație de gusturi extrem de potrivită pentru toți membrii casei!

O combinație inedită între pește și susan (din sosul tahini) – pește la cuptor cu sos tahini. Apreciat de copii și de adulți.

Ingrediente

  • Ingrediente marinată pentru pește (opțional): 1 hașmă sau o bucată de praz, praz sau partea albă de la o ceapă verde (tăiate mărunt)
  • sare
  • piper
  • 1 lingură suc de lămâie
  • câteva picături ulei
  • Ingrediente sos tahini: 1/2 de cană de pastă tahini, , 1/3 de cană de suc de lămâie, 1/4 de cană de apă,
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță pătrunjel, tăiat mărunt (proaspăt)
  • 1 linguriță de frunze ceapă verde, tăiate mărunt (rămase de la marinată), un praf de sare
  • Ingrediente pește: 1 file pește, mai puțin gras (cod), 1-2 linguri de sos tahini* (pentru această rețetă, fără pătrunjel)
  • felii lămâie, ,pătrunjel proaspăt

Paşii necesari preparării

  1. Mod de preparare marinată pentru pește (opțional): Amestecăm bine toate ingredientele. Lăsăm peștele 1-2 ore în această marinată. Bucata de file se va întări de la acidul din lămâie și aromele vor îmbunătăți gustul peștelui. Se poate sări peste această etapă. 
  2. Mod de preparare pește:  Se încălzește cuptorul. Peștele se coace la un foc moderat pentru aproximativ 10 minute, când carnea se poate desprinde ușor cu o furculiță. 
  3. Ungem bucata de file cu 1-2 linguri de sos tahini (depinde de mărimea lui) și se mai coace încă 5 minute.
  4. Se servește cu felii de lămâie și pătrunjel tăiat mărunt.
  5. Mod de preparare sos tahini: Sosul tahini se face foarte ușor amestecând toate ingredientele menționate. Dacă nu aveți de unde să cumpărați pastă tahini, puteți face acasă după rețeta noastră. Acest sos se poate folosi și la alte rețete. Acompaniază foarte bine falafelul sau poate fi utilizat in sandviciuri, ca dressing în salate.

Sursă foto:  http://flic.kr/p/56pMiR