Quinoa cu legume la cuptor (de la 10 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Această rețetă de quinoa cu legume la cuptor este potrivită atât pentru cei mici cât și pentru părinți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Quinoa cu legume la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 linguri de quinoa
– mix de legume (conopidă, broccoli, morcov, dovlecel etc)
cimbru
usturoi

Mod de preparare:
Quinoa se clătește bine după care se pune la fiert cu jumătate de cană de apă, după ce a fost lăsată la înmuiat în prealabil, pentru câteva ore. Apoi se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute sau până când devine translucidă. Prin fierbere, cantitatea de quinoa se triplează așa că este bine să verificați permanent dacă apa este suficientă.

Legumele se spală, se curăță și se taie cuburi, rondele sau felii, după preferințe.
Legumele se amestecă cu quinoa fiartă și mirodeniile, după care se pun la cuptor într-un vas yena. Adăugați puțină apă (în jur de jumătate de pahar având în vedere că vor lăsa și legumele apă). Se lasă la cuptor în jur de 20-30 de minute, până s-au pătruns bine legumele. Se servește ca atare sau pasat, pentru copiii mai mici.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8zQ5Xh

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Carmen

    hmm, exact asa voiam sa ii fac eu azi piticului meu. Sa vedem ce iese. Eu adaug un pastrav cu lamaie, patrunjel si usturoi langa bunatatea asta de quinoa cu legume 🙂
    Sa vedem ce iese, mai ales, ca mananca doar singur si inca nu are 10 luni

  • Buna Carmen, este un preparat care sigur merge cu peste. Sa ne spui daca i-a placut lui bebe!