Budincă de măr cu mei (de la 6 luni)

Budincă de măr cu mei, o rețetă delicioasă, care va fi iubită de cei mici, dar și de cei mari. Este un preparat cu o aromă deosebită, dar și cu o valoare nutrițională ridicată.

Budincă de măr cu mei

Budincă de măr cu mei

Ingrediente:

  • 2 mere medii
  • ½ cană de mei hidratat timp de 5 ore
  • 2 lingurițe pudră de roșcove
  • 5-6 curmale uscate (hidratate cel puțin jumătate de oră) sau proaspete
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • o cană și jumătate de apă

Mod de preparare:

  1. Merele se spală bine, li se îndepărtează cotorul și se taie bucățele sau pot fi date pe răzătoare.
  2. Meiul se pune în blender cu jumătate de cană de apă și se mărunțește foarte bine. Alternativ, puteți să-l râșniți pentru a fi mai fin.
  3. Se adaugă restul ingredientelor și se mixează bine, până se obține o compoziție omogenă.
  4. Puneți compoziția într-un vas pe foc și amestecați continuu.
  5. După ce s-a îngroșat ușor, mutați vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
  6. Budinca se servește ușor caldă, dar este foarte bună și rece.

Sursa foto: http://flic.kr/p/9FUdSA

Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Claudia C

    La baietelul meu de aproape 11 luni a avut succes. Recomand!

  • Chiar acum am pus curmalele la hidratat, voi incerca reteta! Suna tare bine! Multumesc!

    • Buna Ancuța, sa ne spui daca v-a placut 🙂

  • Claudia

    eu am facut reteta pentru baietelul meu de 6,5 luni si am avut succes 🙂

  • Claudia, mă bucur că i-a plăcut micuțului. Baftă în continuare la păpat!

  • Pingback: UrbanKid.ro()

  • Andreea

    Bebe de 1 an si 2 luni mananca de sparge :).multumim ca ne impartasiti aceste idei.

    • Ma bucur, Andreea! Mi-ai amintit ca ar fi bine sa-i mai fac si eu lui bebe 🙂

  • TUNDE

    E la fel de bun si fara curmale?

  • TUNDE, poți folosi un înlocuitor cum ar fi siropul de orez, artar, agave. Nu are de ce sa nu iasă.

  • luminita

    meiul nu trebuie hidratat in prealabil?

    • Luminita, este foarte bine daca il hidratezi inainte. Nu este musai in reteta dar ajuta. Succes!

  • Alina

    Nu am incercat reteta, dar pare f ok, as face-o dar ma intreb totusi daca nu iese cam tare, cam consistenta pt un bebe de 6 luni care mananca deocamdata doar piure-uri ?

    • Buna Alina, textura budincii e fina. Se intareste intr-adevar, dar nu este greu de mancat, se topeste usor in gura.

  • Alina

    mi-a iesit foarte putin amaruie…sa-mi fi scapat prea multa pudra de roscove? sau asa iese?

    • Alina, gustul amărui poate fi de la pudra de roșcove sau de la mei. Mi s-a întâmplat de câteva ori să mi se pară meiul amar. Acum, ori m-am obișnuit cu el în timp, ori depinde de felul de mei.

  • Alina

    De unde iei pudra de roscove si la ce e buna ? Am mai auzit de roscove dar sincera sa fiu nu stiu mare lucru despre ele.

    • Alina, despre pudra de roșcove găsești informații aici.
      O poți cumpăra de la magazine naturiste.

  • Raluca

    Oare cu ce ar mai putea fi facuta in afara de mei? Se intampla ca momentan sa nu am mei si as vrea sa o fac pentru pitic…

    • Buna Raluca, nu am incercat cu altceva, dar cred ca ar functiona cu orez macinat sau poate cu fulgi de ovaz macinati (in cazul asta se va coace mai repede). Incearca si spune-ne si noua 🙂 Succes!

      • Raluca

        Carmen, multumesc! Am facut cu fulgi de ovaz macinati si a iesit foarte bun! Poate putin tare, dar am remediat problema cu un pic de lapte adaugat in momentul in care i-am servit-o piticului. In afara de fulgii de ovaz macinati, o alta diferenta fata de reteta voastra este ca am pus lapte in loc de apa (poate era nevoie chiar sa pun putin mai mult lapte, dat fiind ca ovazul se umfla foarte mult).

  • deci curmalele se pot da de la 6 luni? mie doctorita mi-a spus ca pot sa-i dau doar dupa 1 an….

  • Bianca

    Suna bine reteta! Am si eu mei cumparat dar nu am rasnita..merge dat doar prin blender?rezista blenderul? :)) voi cum ati facut?

    • Carmen Calin

      Buna Bianca, merge si cu blenderul cu ceva apa.

  • Raluca

    Ce parere aveti se poate servi in 2 zile diferite, daca e tinuta la frigider ?
    Budinca arata excelent si vreau sa incerc neaparat, poate chiar azi :).
    Multumesc mult.

    • Carmen Calin

      Cu siguranta, Raluca, testata de mine 🙂

  • Rodica

    Buna ziua, a fost un dezastru total aceasta reteta initial. Bebe nu a vrut sa o pape baga degetul si o scotea din gura (9 luni jumatate). Greseala mea insa, nu am pus capac si a format o crusta tare pe deasupra si am incercat sa o servesc prea calda si se lipea de cerul gurii. Am pus-o la frigider si am mai incercat o data a doua zi. Surpriza era minunata (cu exceptia crustei care am taiat-o). Era inchegata nu se mai lipea de cerul gurii bebe a mancat cu placere (usor incalzita la microunde si taiata baghete). Am mancat si eu cu mare placere. Deci mamici nu faceti ca mine – lasati sa se raceasca :).

    Multumim.

    • Carmen Calin

      🙂 Multumim Rodica!

  • 🙁 mie nu-mi iese! si dupa 40 min in cuptor tot bulbuca!

    • Carmen Calin

      Buna Talida, imi pare rau, nu stiu ce sa-ti spun. Nu am avut probleme niciodata. E posibil sa fie prea mult lichid… sunt curioasa daca s-a inchegat dupa ce s-a racit.

      • Mirela

        si eu am aceeasi problema,,,fierbe intruna in cuptor(si sdupa 40 min) nu se intareste, scobitoarea este tot umeda.o sa astept sa vad daca se intareste dupa ce se va raci..nu inteleg care este problema, am urmarit filmuletul si am facut intocmai.

        • Carmen Calin

          Buna Talida si Mirela, nu e genul de preparat la care scobitoarea trebuie sa iasa curata. Se incheaga treptat, prin racire. Nu-mi amintesc daca facea bule, dar sigur se forma o crusta deasupra. E lipicioasa cand e fierbinte, dar se taie usor dupa ce se raceste.

  • Andreea

    Piticul a mancat-o cu mare placere din prima 🙂 Dar mie mi-a iest ceva mai moale fata de ceea ce se vede in filmulet, chiar daca o las in cuptor cam 45-50 min (si inca bolboroseste cand o scot) si chiar daca o tin la frigider. Oricum, si asa, noua (piti + mami) ne place

  • Andreea Archip

    Fetelor cărora le-a ieșit budinca năzdrăvană și “bulbucată”: v-aș întreba dacă nu cumva ați sărit peste etapa în care compoziția se pune pe foc. Asta ar explica lichidul în exces.

  • Andreea

    Eu una am pus-o la foc si am amestecat pana s-a ingrosat, dar degeaba… tot “bulbucata” a iesit din cuptor 😀 Oricum, noi am papat-o deja de 3 ori si este si o solutie pentru o scurta vacanta ce ne asteapta si in care ne facem probleme ce vom papa 😉 (transportata in geanta frigorifica)

  • Daca inlocuim merele cu pere presupun ca nu e mare diferenta, nu?

    • Carmen Calin

      Buna Anda, nu cred ca e vreo problema.

  • Elena Lupu

    pot folosi faina de mei ? sau meiul fiert (am apucat sa-l fierb )
    multumesc

    • Andreea Archip

      Elena, rețeta este cu făină de mei dar cred că se poate încerca și cu mei fiert, dar în acest caz renunți la apă sau pui doar puțin, te orientezi după consistență. Poți urmări video pentru a vedea cum trebuie să arate înainte de a pune compoziția la cuptor.

      • Elena Lupu

        Am facut cu faina de mei si a iesit f buna, nu are consistenta din video , crusta mea nu este ,dar s-a taiat f bine si bebe a putut sa o pape singur (8 luni. Sigur o mai fac. Multumesc.

        • Carmen Calin

          Multumim pentru feedback, Elena!

  • Rodica Buga

    Buna! Caise uscate natural sau prune uscate ar merge oare in locul curmalelor?

    • Bună ziua! Se pot folosi și prune sau caise uscate, dar este posibil să iasă o compoziție mai puțin dulce. Chiar și asa, cred că rezultatul este delicios!