vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză 3 ani

Vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Sosul de roșii este unul dintre cele mai delicioase sosuri și ținând cont că nu conține lactate sau grăsimi, și cel mai sănătos și ușor.

Sosul de roșii este unul dintre cele mai delicioase și mai sănătoase. Alături de vinete, alcătuiesc o mâncare simplă și bună – vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vânăta (necurățată) se taie felii groase de 0.5-1 cm. Se sărează și se lasă pe o farfurie să elimine apă. Ulterior, feliile se șterg cu câteva șervețele.
  2. Dacă sucul de roșii este mai lichid se lasă pe foc să se mai îngroașe, cu cimbrul, frunzele de țelină și cățeii de usturoi pisați. Dacă aveți bulion mai consistent, lăsați-l pe foc doar câteva minute alături de aceleași condimente pentru a se întrepătrunde gusturile. 
  3. Frunzele de țelină se aruncă în ambele cazuri după fierberea pe aragaz.
  4. Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius. Feliile de vinete șterse de apă se așază pe grătarul cuptorului. Dedesubt puneți un vas termorezistent cu puțină apă în el. În felul acesta, vinetele se coc în abur până când se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.
  5. Într-o tavă sau un vas jena (unsă cu puțin ulei) se așază feliile de vinete sprijinite una pe cealaltă. 
  6. Peste ele se toarnă sosul de roșii (cu tot cu crenguța de cimbru) și se lasă în cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute.  După 15 minute de la introducerea în cuptor, cu o lingură "udați" vinetele cu sosul din tavă.
  7. Preparatul este gata atunci când vinetele sunt moi și pătrunse de sos. 
  8. Când scoatem vinetele din cuptor presărăm brânza mărunțită și, opțional, sosul pesto din roșii uscate.

Opțional puteți adăuga la sos și două lingurițe de pesto din roșii uscate la soare. Cât despre sare, adăugați la final doar dacă este necesar. Nu uitați să țineți cont de faptul că sucul de roșii, pesto-ul din roșii uscate și branza sunt deja sărate.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7XedaJ