Pilaf de mei cu dovlecel și măr 6 luni

Pilaf de mei cu dovlecel și măr

de Carmen
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Pilaf de mei cu dovlecel și măr, o combinație permisă între legume și fructe.

Pilaf de mei cu dovlecel și măr – o rețetă pe placul bebelușilor și nu numai. Simplu de făcut și ușor acceptată de cei mici datorită gustului dulce-acrișor.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Meiul se spală bine și se pune la fiert la foc mic cu o cană și jumătate de apă pentru aproximativ 20 de minute. 
  2. Pasați meiul cu furculița și puneți-l la loc pe foc pentru încă 10 minute pentru a se pătrunde mai bine. 
  3. Este bine să verificaţi în permanenţă nivelul apei pentru a nu se evapora complet.
  4. Dovlecelul și mărul se curăță de sâmburi și coajă (dacă este îmbătrânită) și se pun la fiert în apă sau la abur până se înmoaie ușor. 
  5. Apoi se amestecă cu meiul fiert și se pasează până se obține textura preferată de bebeluș.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6VNcUR