Crochete de quinoa și fasole tărcată boabe 1 an

Crochete de quinoa și fasole tărcată boabe

de Miruna
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

30

Timp de gătire

80

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Quinoa și fasolea sunt două surse excelente de proteine. În același timp sunt și două alimente care se pot prepara în multe combinații.

Crochete de quinoa și fasole tărcată boabe. Quinoa conține 8 tipuri de aminoacizi, ceea ce o face o proteină completă. În timp ce fasolea uscată este bogată în antioxidanți. Cu cât culoarea ei este mai închisă, cu atât conținutul de antioxidanți este mai ridicat.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală cu capac, fierbeți fasolea (hidratată în prealabil) pentru 40 de minute. 
  2. Fierbeți quinoa (hidratată și ea în prealabil) conform instrucțiunilor de pe pachet. 
  3. După ce fasolea este fiartă, pasați-o cât de fin puteți și adăugați quinoa fiartă, uleiul de măsline, cimbrul și busuiocul.
  4. Amestecați ingredientele, formați bile de dimensiuni egale și tăvăliți-le prin pesmet.
  5. Puneți hârtie de copt într-o tavă non aderentă și pe ea crochetele. 
  6. Lăsați-le la copt în cuptor la 350º Celsius sau treapta 6 gaz, pentru 20 de minute.
  7.  Scoateți tava, întoarceți crochetele și mai lăsați încă 20 de minute.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9iDykL