Piure de mango și pepene (de la 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:
– 1 mango foarte copt
– 1 felie groasă de pepene roșu
– 1/2 de banană coaptă

Mod de preparare:
Tăiați mangoul și banana în bucățele. Scoateți sâmburii de la pepene și tăiați, de asemenea, în bucăți. Amestecați totul în blender până obțineți consistența dorită.

Author: Miruna

Sunt mama lui Alexei și a lui Dimitri și împreună cu ei am descoperit o nouă pasiunea, cea de a găti.

Share This Post On
 • Amy

  Am cumparat mango acum cateva zile ptr prima data. Vroiam sa il gustam noi, ca mai apoi sa il pot introduce si in meniul fetitei. Nu cred ca l-am ales bine ptr ca era atos. Cum trebuie sa arate un mango ca sa stim ca este copt? Cel ales de noi era jumatate verde, jumatate galben-rosu.

  • @Amy: Mango se numără printre fructele mele preferate. Din păcate pe la noi nu sunt aduse cele mai bune din lume, așa că totul ține de noroc, mai puțin de anumite caracteristici clar definite. Mango foarte bun am luat de la LIDL, Kaufland și de la Mega Image.

   Pentru a știi dacă este copt, trebuie ca la apăsare să fie puțin moale, dar nu foarte moale. Senzația e similară ca și cu un avocado.
   Acum ideea e că la noi mango se vinde încă necopt, urmând să se coacă în câteva zile după ce îl iei din magazin. Atunci când îl alegi necopt, caută să fie cât mai mult galben-roșu și mai puțin verde. Asta înseamnă că va fi bun de mâncat doar în câteva zile.

   Un lucru important e să alegi fructele care nu prezintă urme de lovituri sau pete maronii.

   Dacă mai ai și alte întrebări, te așteptăm cu comentarii sau mail-uri.

   Mulțumim și baftă la diversificat!

 • dana

  de care pepene? galben?

 • Pepene roșu, am completat 🙂