Chiftele de legume 1 an

Chiftele de legume

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

rapide

Porţii

4 porții

O rețetă pentru o cină în familie sau o gustare sănătoasă doar pentru cei mici – chiftele de legume.

Chiftele de legume – o rețetă ușoară și savuroasă, ideală pentru o cină în familie. Sau chiar o gustare sănătoasă, finger food, pentru cei mici.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Apoi dați pe răzătoarea mare toate legumele și puneți-le într-un castron mai mare. 
  2. Frunzele de ceapă și pătrunjelul tocați-le cu cuțitul. 
  3. Adăugați cele 2 ouă, făina și amestecați bine.
  4. Într-o tavă cu hârtie de copt puneți cu lingura compoziția, astfel încât să obțineți chiftele mai mult late decât rotunde.
  5. Este posibil ca legumele să își lase mai multă zeamă decât este nevoie. Pentru o reușită mai bună, scurgeți acest surplus de lichid.
  6. Lăsați chiftelele la cuptor până când se rumenesc. 

Răciți-le și serviți-le copilului alături de câteva felii de roșii.

Pentru bebeluși mai mici de 1 an, verificați tabelul diversificării alimentației pentru bebeluși și copii. Este important să folosiți doar ingredientele potrivite vârstei bebelușului vostru.

Sursă foto: diversificare.ro