Biscuiți de casă cu semințe și magiun de prune (de la 1 an)

Acești biscuiți de casă cu magiun de prune sunt foarte ușor de făcut și vor fi pe placul întregii familii. Sunt o gustare sănătoasă, fără zahăr,  dar cu multe grăsimi sănătoase și fibre.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade celsius.
  2. Puneți într-un castron mai mare făina, stafidele, nucile și semințele de in.
  3. Pe acestea din urmă le mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  4. Între timp, puneți la fiert puțină apă, iar când aceasta clocotește, adăugați curmalele și lăsați-le să se înmoaie timp de 6 minute.
  5. Apoi scoteți-le din apă, decojiți-le și pasați pulpa cu o furculiță, până obțineți o pastă.
  6. Adăugați peste compoziția din castron, pasta de curmale și iaurtul.
  7. Frământați aluatul, fie cu mâna, fie cu o lingură, până când acesta se întărește puțin, lipindu-se totuși de mână. Consistența aluatului va fi mai moale, biscuiții putând fi puși în tavă cu dosul lingurii.
  8. În cazul în care aluatul este prea tare, puteți adăuga puțin din apa în care au fiert curmalele. Dacă însă este prea moale, mai adăugați puțină făină.
  9. Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, puneți biscuiții cu dosul lingurii și întindeți-i puțin ca să se poată coace și în interior.
  10. Pentru un plus de gust și aspect, ungeți fiecare biscuite cu puțin magiun de prune fără zahăr.
  11. Scoteți-i din cuptor când s-au rumenit și răciți-i înainte de a-i mânca.

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On
  • Delicioşi!

  • Oana Luiza

    Buna ziua,
    Cu ce pot inlocui faina de ovaz, faina neagra si iaurtul? Fetita mea e alergica la ou, gluten si proteina din lapte.
    Multumesc!