Top 5 preparate cu pudră de roșcove (carob)

Print Friendly, PDF & Email

Cunoscute și folosite în alimentație din cele mai vechi timpuri, roșcovele erau utilizate ca îndulcitor în Egiptul Antic. În bazinul Mediteranei, siropul obținut din roșcove este folosit în tratarea tusei şi a durerilor în gât.
Pudra de roșcove este o sursă importantă de calciu, dar furnizează organismului și fosfor, sodiu, potasiu, fier și mangan, vitamina E, vitamina B6 și folați. Are proprietăți antioxidante și este un aliment alcalin, care susține o digestie sănătoasă. Motivul pentru care este un bun înlocuitor pentru cacao, mai ales în alimentația bebelușilor și a copiilor, este că nu conține cofeină, așadar nu are efect excitant şi iritant.
Iată și câteva dintre cele mai apreciate preparate cu pudră de roșcove:

Top 5 preparate cu pudră de roșcove (carob)

tort aniversar

Brioșe cu banane și roșcove

O rețetă de brioșe fragede și aromate cu pudră de roșcove pentru cei mici sau cu ciocolată neagră pentru adulți sau pentru copiii mai mari. Dacă aveți fix 5 minute pentru a pregăti un desert și a-l da la cuptor, acesta este preparatul salvator. Ingredientele se amestecă rapid, compoziția se toarnă în forme și mai verificați cuptorul din când în când. În doar 20 de minute sunt gata!

Lapte de migdale cu roşcove

Laptele de midgale, aromat cu pudră de roșcove și scorțișoară este o băutură raw-vegană care poate fi consumată ca atare, împreună cu cereale sau în compoziția budincilor. Este numai bun pentru un mic dejun hrănitor și cu puțină pregătire de cu seară (se pun migdalele la hidratat) se pregătește în doar câteva minute.

Budincă cu carob

O budincă sănătoasă, sățioasă, dar și delicioasă. Este numai bună de savurat la mesele în familie. Va fi apreciată și de adulți, dar mai ales de copii.

Ciocolată de casă cu carob

Celebra ciocolată de casă într-o formă adecvată copiilor. Fără zahăr sau cacao, poate fi savurată atât de cei mici, cât și de părinți sau bunici.

Tort aniversar cu ”ciocolată”

Un tort sănătos pe care-l poate savura lejer micul sărbătorit la aniversarea de 1 an. Fără zahăr, coloranți sau alte ingrediente nepotrivite copiilor, nu veți fi nevoiți să îi luați repede tortul din față după ce suflați în lumânări. Iar pozele cu cel mic mâncând cu mânuța din felia lui de tort cu ”ciocolată” sunt neprețuite.

Poftă bună să aveți!

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On