tort aniversar cu ciocolată

Top 5 preparate cu pudră de roșcove (carob)

Pudra de roșcove – un bun înlocuitor pentru cacao, pentru că nu conține cofeină. Iată și câteva dintre cele mai apreciate preparate cu pudră de roșcove!

Cunoscute și folosite în alimentație din cele mai vechi timpuri, roșcovele erau utilizate ca îndulcitor în Egiptul Antic. În bazinul Mediteranei, siropul obținut din roșcove este folosit în tratarea tusei şi a durerilor în gât.
Pudra de roșcove este o sursă importantă de calciu, dar furnizează organismului și fosfor, sodiu, potasiu, fier și mangan, vitamina E, vitamina B6 și folați. Are proprietăți antioxidante și este un aliment alcalin, care susține o digestie sănătoasă. Motivul pentru care este un bun înlocuitor pentru cacao, mai ales în alimentația bebelușilor și a copiilor, este că nu conține cofeină, așadar nu are efect excitant şi iritant.
Iată și câteva dintre cele mai apreciate preparate cu pudră de roșcove:
Un tort sănătos pe care-l poate savura lejer micul sărbătorit la aniversarea de 1 an. Fără zahăr, coloranți sau alte ingrediente nepotrivite copiilor, nu veți fi nevoiți să îi luați repede tortul din față după ce suflați în lumânări. Iar pozele cu cel mic mâncând cu mânuța din felia lui de tort cu ”ciocolată” sunt neprețuite.

Poftă bună să aveți!