Top 5 rețete cu nucă de cocos

În zonele tropicale, cocosul este considerat “copacul vieții”. Conține vitamina C, niacină, acid folic, vitamine din complexul B, minerale precum: magneziu, fier, fosfor, zinc, calciu, potasiu, dar mai ales este o importantă sursa de grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. Se consideră a fi un medicament de nerefuzat, datorită acizilor grași cu molecula medie (MCFA), care au capacitatea de a distruge bacterii ce cauzează ulcer gastric, infecții ale sinusurilor, tractului urinar, carii dentare, pneumonie și alte infecții. Pot distruge și ciuperci, viruși ce cauzează gripă, pojar, herpes sau mononucleoză.

Iată care sunt cele mai apreciate reţete cu nucă de cocos:

Budincă de orez și cocos (de la 1 an)

Această budincă se prepară cu uşurinţă şi nu necesită decât 2 ingrediente plus apă. Este nevoie să planificaţi această masă în avans deoarece orezul integral, le fel ca toate celelalte cerealele integrale, se hidratează pentru a elimina acidul fitic și inhibitorii enzimatici. Timpul de hidratare pentru orez este de 9 ore. Pentru a spori eficacitatea înmuierii, este indicat să se adauge puțină sare roz de Himalaya sau zeamă de lămâie în apă cu care se hidratează orezul.

Unt de cocos (de la 1 an)

Până de curând credeam ca untul şi uleiul de cocos sunt unul şi acelaşi lucru, mai ales că în stare solidă, uleiul de cocos are consistenţa unui unt. Diferenţa dintre cele două este ca uleiul grăsimea extrasă din miezul nucii de cocos, untul se obţine prin mixarea puternică a fulgilor de cocos, până când ating o consistentă păstoasă, similară untului de arahide sau de migdale, numai bun de întins pe pâine.

Pancakes cu lapte de cocos și banană (de la 1 an)

Această reţetă este o alternativă mai pufoasă la clătitele franţuzeşti. Timpul de pregătire a compoziţiei este foarte scurt, însă necesită puţină răbdare pentru a coace toate clătitele. Din experienţă proprie, acestea dispar una câte una, pe măsură ce sunt coapte, așadar nu pierdeți timpul și gustați câte una chiar dacă nu sunt gata toate. Se pot servi cu fructe, miere sau un topping de fructe. Modul de preparare pentru topping îl găsiţi în rețetă.

Lapte de cocos (de la 1 an)

În acest material vă arătăm cum puteți face lapte de cocos, în doar câțiva pași simpli. Deliciosul lichid rezultat se poate folosi în prepararea deserturilor și a rețetelor cu speific indian, iar pulpa rămasă se poate folosi în compoziţia altor preparate, precum bomboanele raw.

Prăjituri cu migdale și cocos la rece (de la 1 an)

Gustare sau desert, aceste delicioase prăjituri la rece conțin doar ingrediente crude. De aceea şi această reţetă necesită puţină planificare din timp, pentru a putea hidrata toate nucile și fructele uscate. În rest, mai rămâne să modelaţi cu dibăcie prăjiturile alături de cei mici.

Preferata voastră care este?

Foto: diversificare.ro