Top 5 reţete cu mazăre

Mazărea este o legumă sau, mai exact, un fruct (deoarece se dezvoltă pornind de la semințele crescute dintr-o floare) foarte versatil. Se poate folosi în supe, tocănite, risotto, paste, pe pizza sau în salată, mai rămâne doar să o punem şi în desert. Ştiaţi că se face chiar și îngheţată din mazăre? Important este că, indiferent de modul în care este gătită, mazărea își păstrează gustul şi valorea nutrițională.

Iată 5 reţete delicioase cu mazăre:

  1. Supă cremă din mazăre galbenă uscată (după 6 luni)

O rețetă rapidă și sănătoasă, potrivită pentru întreaga familie. Se pregăteşte fără efort, după ce mazărea a fost hidratata peste noapte. Mazărea galbenă este o sursă importantă de fibre, proteine, şi alte substanţe nutritive.

  1. Pilaf de quinoa cu mazăre (de la 8 luni)

Acest pilaf de quinoa cu mazăre este un preparat rapid şi uşor de făcut. Totuşi, trebuie planificat din timp pentru a putea ţine quinoa la hidratat peste noapte. Pilaful  se poate condimenta după gust și va fi adorat atât de cei mici cât şi de părinţi.

  1. Mâncare de mazăre, paste și ciuperci (de la 8 luni)

Un preparat care asigură o masă plină de proteine și savoare pentru întreaga familie. Adulţii se vor bucura de o mâncare colorată şi gustoasă, iar cei mici vor adora să “alerge” bobițele de mazăre prin farfurie!

  1. Pateu de mazăre (de la 6 luni)

Pateul de mazăre este un preparat rapid și tare gustos, pentru un mic dejun sănătos. Se poate întinde pe o felie de pâine integrală sau pe biscuiţi cu legume, dar se poate folosi şi pentru a umple bărcuţe de ardei sau jumătăţi de ou.

  1. Supă cremă de fenicul și mazăre (de la 10 luni)

Feniculul este o legumă cu un rol important în cultura culinară franceză sau italiană. Studiile arată că are efecte actibacteriene, antifungice şi este benefic pentru digestie, fiind potrivit atât pentru bebeluși cât și pentru mamele care alăptează. Vă oferim o idee pentru a  introduce feniculul cu succes în alimentaţia copiilor, alături de mazăre: o supă aromată datorită semințelor de anason și tarhonului.

Sursa foto: http://flic.kr/p/a21kcT