Cursuri de nutriție

Educația copilului, fie că este vorba de cea comportamentală, de cea sexuală sau de cea alimentară, se învață acasă, iar primii profesori sunt chiar proprii părinți, uneori ceilalți adulți pe care îi are în preajmă.

Copiii au o capacitate extrem de mare de învățare. Rolul și responsabilitatea adulților sunt acelea de a-i ghida pe copii prin tot ceea ce le arătăm, ce le spunem sau ce le oferim.

Despre nutriție, copiii învață încă din viața intrauterină. Apoi urmează perioada alăptării, apoi cea a diversificării alimentației și poate cea mai importantă, cea până la vârsta de 2 ani.

0-2 ani este etapa cu cel mai mare impact în stabilirea obiceiurilor, inclusiv cele alimentare. Și e bine să nu o ratăm!

Din păcate, dacă adulții nu se preocupă de ce educație alimentară primesc copiii lor, se vor preocupa alții, fiți siguri de asta. Rezultatele vor apărea și ele și sunt direct proporționale cu implicarea fiecăruia dintre noi.

De aceea, mi-am asumat încă de acum 5 ani, când am lansat site-ul Diversificare.ro, responsabilitatea informării actualilor/viitorilor părinți despre ce înseamnă și ce presupune o alimentație sănătoasă, echilibrată la orice vârstă. Astfel, am strâns informații susținute și validate de renumiți nutritioniști și le-am concentrat într-o serie de cursuri, ordonate cronologic în viața unui copil/viitor adult:
1- Alimentația gravidei
2- Alimentația (auto)diversificată a copilului de 6-12 luni
3- Alimentația mamei care alăptează
4- Alimentația copilului de 1-3 ani
5- Alimentația copilului de 3-6 ani

Fiecare dintre aceste etape vine cu întrebările, neclaritățile și contradicțiile ei.
Doresc să vă însoțesc în călătoria prin care descoperiți acei “aha” în timp ce ridicați sprânceana și mă provocați cu simpla întrebare “de ce?”.

Am conceput cele 5 cursuri astfel încât să ofere baza informațiilor nutriționale cu care puteți stabili un stil de viață sănătos al întregii familii.
Fiecare curs durează 90 de minute, adulții putând fi însoțiți și de bebeluși, bunici sau orice alte persoane interesate de nutriție.
Participarea poate fi atât în sală, cât și online.

Principalele subiecte abordate:

1 – Curs “Alimentația gravidei”

Sarcină
– Greutatea și aportul de substanțe nutritive în sarcină
– Importanța apei in sarcină
– Adoptarea unei diete echilibrate

2 – Curs “Alimentația (auto)diversificată a copilului de 6-12 luni”

Schema-de-diversificare1-300x225
– Despre primele alimentele din viața unui bebeluș
– Schemă de diversificare și autodiversificarea
– De ce e bine să-i oferi apă bebelușului la masă

3 – Curs “Alimentația mamei care alăptează”

Curs Alimentația mamei care alăptează
– O barieră în alăptare: dieta strictă a mamei
– Mituri despre alimente și creșterea secreției lactate
– Nevoia nutrițională a mamei care alăptează

4 – Curs “Alimentația copilului de 1-3 ani”

1-3 ani
– Stabilirea obiceiurilor alimentare
– Tot ce e de știut despre gustări
– Joaca cu mâncarea și importanța ei

5 – Curs “Alimentația copilului de 3-6 ani”

3-6 ani
– Ce facem cu pufuletii si gumele de mestecat?
– Invită-ți copilul la pusul/strânsul mesei
– Amenajarea bucătăriei și pentru copil

Sunt Eugenia Dobrescu, mamă a 2 copii alăptați și diversificați cu succes, fondatoarea site-ului Diversificare.ro, tehnician nutriționist și consultant în lactație certificat internațional, IBCLC. Apariția acestor “stări” în viața mea este una cronologică, starea de mamă fiind cea mai importantă și cea care le-a generat pe celelalte. Am fost pe acolo și înțeleg întrebările pe care poate vi le adresați deja. De aceea, vreau să vă ofer cu tot dragul ceea ce am învățat despre nutriția copilului.