Top 5 rețete cu „nuci” caju

Originare din Brazilia, „nucile” caju au o mulţime de utilizări în bucătărie, mai ales în dietele vegetariane și în preparatele tradiţionale asiatice. Deşi din punct de vedere botanic caju nu este o nucă, exista asemănări în ce priveşte compoziţia, aspectul, gustul, precum şi modul în care este consumat. Dacă ar fi o nucă s-ar clasa pe locul trei din punct de vedere al consumului la nivel mondial. Să vedem care sunt cele mai apreciate rețete cu „nuci ”caju.

Top 5 rețete cu „nuci” caju

Cremă de brânză de caju (de la 1 an)

O savuroasă pastă din nuci caju, cunoscută drept brânză de caju în bucătara raw-vegană.  Se pregăteşte cu uşurinţa cu ajutorul unui robot de bucătărie și necesită puţină planificare din timp, deoarece caju trebuie hidratat pentru câteva ore, de preferat peste noapte. Rezultatul? O cremă extrem de gustoasă care poate fi servită pe pâine la micul dejun.

Ciorbă de burtă vegană (de la 1 an)

Ciorba de burtă nu este printre preparatele adecvate copiilor, mai ales în primii ani de viaţă, insă părinții care o apreciază pot folosi această reţetă de care se poate bucura întreaga familie. Ciupercile, mai ales specia Pleurotus ostreatus, conţin cantităţi impresionante de antioxidanţi, dar şi vitamina D2, fibre și vitamine din complexul B.

Tort din bomboane de ciocolată (de la 1 an)

Tortul din bomboane de ciocolată este delicios, sănătos și energizant, ideal pentru aniversarea celor mai mici membri ai familiei. Se mănâncă uşor cu mâna, instumentul preferat al celor mici.

Salată de crudități raw vegană (după 1 an)

Perfectă pentru micii prieteni ai lui Bugs Bunny, salata de crudități este un delicu şi pentru părinţi. Acest preparat este o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru salatele cu maioneză, specifice meselor festive tradiţionale.

Mere coapte cu sos de cireșe (dupa 3 ani)

Desertul preferat al serilor de iarnă petrecute la bunici: mere coapte.  Sosul rece de cireșe cu mentă, face din el un preparat ideal și pe timp de vară.

Poftă bună să aveți!