7 lucruri interesante despre nucile Tigru

Nucile Tigru sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Dar, concret, știi despre ce este vorba? Iată câteva lucruri interesante pe care le-am descoperit despre nucile Tigru:

1. Conținut bogat în fibre

Nucile Tigru au un conținut ridicat de fibre, mai mare decât cel pe care îl conține varza, morcovul, prunele și semințele chia. Fibrele previn constipația și ne ajută să ne ținem greutatea sub control.

2. Beneficii pentru inimă

Cardiologii recomandă o alimentație bogată în grăsimi nesaturate, vegetale, iar nucile Tigru conțin lipide similar uleiului de măsline, considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase uleiuri.

3. O sursă naturală de magneziu

Doar 100g de nuci Tigru conțin de la 13 la 17% din doza zilnică de magneziu recomandată. Acest mineral participă la peste 300 de reacții biochimice care au loc în organism, deci rolul lui este extrem de important.

4. Asigură un flux sanguin normal

Conținutul ridicat de arginină – un aminoacid necesar pentru funcționarea în bune condiții a glandei hipofize, recomandat pentru funcțiile hepatice și cardiovasculare, asigură un flux sanguin normal.

5. Previne afecțiunile inimii

Nucile Tigru sunt o sursă importantă de Vitamina E, ceea ce înseamnă că apără organismul de radicalii liberi. De asemenea, conținutul de acid oleic reduce riscul afecțiunilor inimii.

6. Mai mult potasiu decât o banană

25 de nuci Tigru asigură 139 mg de potasiu, la același nivel cu cartoful sau avocado și mai mult chiar decât o banană. Acest mineral ajută celulele și organele să funcționeze corect, reglează contracțiile musculare și îmbunătățește digestia.

7. Laptele de nuci Tigru, un substitut al laptelui de vacă

Este foarte ușor să faci lapte din nucile Tigru, cu orice fel de echipament pe care-l găsești într-o bucătărie minim utilată. Cu câteva nuci Tigru putem prepara lapte vegetal, sănătos, fără lactoza, bogat în calciu, Vitamina C și E.

Surse:

http://empoweredsustenance.com/tigernuts-nutrition/
http://www.tigernuts.com/tigernuts-health/
http://blacktoeden.weebly.com/tiger-nuts.html

Sursă foto: https://flic.kr/p/oN1Se6