7 lucruri pe care nu le ştiai despre migdale

Migdalele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, cu beneficii multiple pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri, având puternice efecte pozitive pentru piele, inima, creier şi sistemul digestiv. Deși fac parte din meniul nostru săptămânal, fie sub formă de lapte, bombone, unt, fie ca o gustare, există câteva lucruri interesante pe care nu le știam despre migdale. Copiii vor fi încântați să învețe lucruri noi despre alimentele lor preferate!

7 lucruri pe care nu le știai despre migdale

1. Migdalele sunt semințe
Deși sunt încadrate de regulă în familia nucilor, migdalele sunt de fapt semințe ale unui fruct ce se înrudește cu piersica și pruna.

2. Migdalele iubesc albinele
Albinele sunt cele care fac polenizarea florilor de migdal. Recenta problemă a reducerii dramatice a numărului de albine ameninţă producţia multor alimente, printre care şi a preţioaselor migdale.

3. Multe varietetăți
Există 30 de tipuri diferite de migdale, însă doar 10 dintre ele sunt produse pentru comercializare. Un tip de migdale de culoare verde, cu un aspect asemănător strugurilor, este considerat delicatesă în anumite culturi.

4. Conţinut redus de calorii
Comparând cu diverse varietăți de nuci, migdalele se află printre cele mai sărace în calorii. Alături de fistic şi caju, migdalele au un conţinut de 160 de calorii pentru 30 de grame.

5. Migdalele produse în SUA sunt pasteurizate
Datorită unor cazuri de infestare cu salmonela, toate migdalele produse în Statele Unite după 2007 sunt pasteurizate printr-o metodă controversată, despre care se spune că ar avea efecte mult mai nocive decât salmonela. Substanţa folosită în procesul de pasteurizare este recunoscută de autoritatea americană în domeniu ca fiind cancerigenă în caz de expunere prelungită.

6. Termen lung de valabilitate
Migdalele se pot păstra la frigider într-un vas acoperit timp de 2 ani, datorită conţinutului ridicat de vitamina E.

7. Mâncare petru creier
Midgalele reprezintă o gustare ideală pentru copii datorită conţinutului de acizi graşi omega 3 şi omega 6, precum şi magneziu, care susţin buna funcţionare a creierului.

Surse:
http://www.shape.com/weight-loss/food-weight-loss/6-things-you-didnt-know-about-almonds
http://food.allwomenstalk.com/interesting-facts-about-almonds-i-bet-you-didnt-know-yet
Sursa foto:
https://flic.kr/p/4tyhfy