Diversificare.ro împlinește 1 an

În luna februarie 2011, 2 mămici s-au pus pe treabă și au început să scrie articole și rețete utile oricărui părinte ajuns la etapa diversificării alimentației unui copil.

Cum s-a născut acest proiect?

Prin octombrie-noiembrie 2010 am pornit pe drumul diversificării alimentației Nadiei. Ca un părinte conștiincios ce sunt, am început să mă documentez despre subiect. Prima problemă întâmpinată a fost că informațiile le culegeam de ici de colo, pe bucăți de pe diverse site-uri, bloguri mămicești sau cărți împrumutate. Fiind puțin dezorientată am cerut părerea unui specialist, medicul pediatru curant. Surpriză: am primit o altă serie de informații care se cam băteau cap în cap cu ce citisem și ce aș fi dorit eu să fie diversificarea alimentației bebelușului din dotare. Rezultatul: bulversare totală.
Raza de soare care m-a mai relaxat a fost găsirea unui alt medic pediatru, homeopat de data asta, care mi-a oferit o schemă de diversificare cu care am rezonat. Asta și pentru că a venit împreună cu explicații și argumente solide de ce așa și nu altfel.

Toate bune; ne-am apucat de treabă și Nadia a început ușor să guste și altceva decât lapte matern. Dar după încă o lună, prin decembrie 2010, m-am lovit de alte probleme: Ce alimente sunt indicate vârstei de 6 luni? Ce nutrienți conțin aceste alimente? Cum este mai bine să prepar mâncarea? De unde fac eu rost de rețete? Ce trucuri pot aplica pentru ca mâncărurile să fie acceptate cu succes? Și tot așa…

Tot căutând prin vastul internet răspunsuri, în seara de Revelion mi-a venit ideea de a crea un site în limba română unde părinții să găsească cât mai multe informații despre diversificarea alimentației bebelușului fără a pierde ore în șir plimbându-se din site în site.
Deja pe 1 ianuarie 2011 aveam un întreg proiect pus la punct, domeniu cumpărat și mult mult entuziasm că o să fac o treabă bună.

Dându-mi seama că e de lucru serios am căutat ajutor. Prima persoană la care m-am gândit a fost Anca, prietena mea de câțiva ani buni, mama unui băiețel diversificat de ceva vreme, care îmi tot vorbea despre mâncarea sănătoasă. Așa că într-o seară, trecut de ora 22:00 ne-am întâlnit în oraș, fără soți, fără copii să-i propun ideea, care i-a surâs și pe care a acceptat-o.

Primele articole au apărut la începutul lui februarie 2011. Iar acum după 1 an suntem convinse că ideea a fost una bună. Scriem pentru părinții care caută informații utile și valide, rețete inspirate, sănătoase și gustoase atât pentru ei cât și pentru copiii lor, toate strânse într-un singur loc.

Când scriem pentru diversificare.ro?

Fiind majoritatea mămici, în general ne apucăm de scris seara târziu, când copiii din dotare dorm.
La început scriam pe rând când eu, când  Anca. Acum le avem alături pe Carmen Editor in chief, Andreea, Oana, Adina, Alexandra și Miruna.

Ce ne motivează?

Dorința de a diminua stresurile părinților care trec prin etapa diversificării alimentației copiilor. Scriem cu plăcere și dedicare, în speranța că le oferim părinților cititori atât informații utile, cât și mai mult timp de petrecut cu copiii.
Ne încântă faptul că odată cu creșterea site-ului și a copiilor noștri am crescut și noi, învățând din ce scriem, dar și de la micuții noștri.
Ne bucură foarte tare feedback-ul pozitiv pe care îl primim constant de la cititorii noștri, așa că nu ezitați să ne bucurați în continuare :). Vrem să știm ce facem bine și, binențeles, ce-am putea să facem și mai bine decât până acum.
Am primit chiar și idei de rețete, de la mămici dornice să împărtășească cu noi și cu alți părinți cititori succesul lor în a pregăti mâncarea celor mici.
Am primit întrebări de la mămici în impas sau care se simțeau neliniștite gândindu-se că trebuie să înceapă diversificarea. Împreună am găsit soluții și sperăm că vor avea încredere să ne mai ceară ajutorul și cu alte ocazii.

Ce ne dorim în următorul an?

Să scriem cu același interes și dăruire, chiar dacă pentru niciuna dintre noi, momentan nu există vreo răsplată financiară.
Ne mai dorim să vorbim la Women on Web 2012, eveniment destinat femeilor active in mediul online.

Să găsim și alte mămici editor care să scrie pe Diversificare.ro cu același drag ca și noi.

Să continuăm seria aparițiilor TV care a început cu emisiunea “Totul despre mame” de pe Prima TV.

Să reușim să facem și noi ceva bani pentru a răsplăti munca colegelor noastre.

Ne urăm MULT SUCCES în continuare și MULTĂ MULTĂ INSPIRAȚIE.
Voi ce ne urați la prima noastră aniversare a site-ului Diversificare.ro?

Sursă foto: http://flic.kr/p/7rYfWu