Ce faci când copilul se trezește noaptea de foame?

Aceasta este o experiență personală pe care doresc să o împărtășesc cât mai multor părinți. Și asta pentru că este o poveste cu final fericit care ne-a (re)adus somnul continuu de noapte în casă.

Când puștoaica mea cea alăptată avea vreo 8 luni și jumătate a început să se trezească noaptea foarte des. În unele nopți trezirile erau și din oră în oră. Poate pentru unele familii asta nu este o noutate. Pentru noi însă era, pentru că domnișoara ne obișnuise încă de la vreo 2 luni să doarmă foarte bine noaptea, cu foarte puține intervenții.

Ei bine, aveam o nouă “situație” de investigat și rezolvat. Prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost dacă este OK cu sănătatea? După câteva verificări făcute la domiciliu, am aflat că totul era în regulă.
Următoarea întrebare a fost dacă nu cumva se trezește de foame? Mai întâi am întrebat mămicile cu mai multă experiență dacă ăsta ar putea fi un motiv. Concluzia discuțiilor: nu prea are cum să fie de foame, ținând cont cât de bine mănâncă puștoaica în timpul zilei și seara înainte de culcare.
Hmmm. Păi și ce să fie oare?

Înainte de a continua povestea, vă spun că pe domnișoară încă o alăptez de vreo 4 ori pe zi (dimineața la trezire, la cele 2 somnuri din zi și seara la culcare). Pe lângă asta mai are și 3 mese (consistente) de solide plus ceva gustări de genul covrigilor, turtițelor de cereale expandate sau biscuiților de casă.

Într-una din zile i-am decalat prânzul destul de mult, așa că a ajuns să-l mănânce pe post de cină, pe la ora 6:00PM. În ziua respectivă avea în meniu Gălbenuș cu avocado și iaurt.
Marea mi-a fost bucuria când am constatat a doua zi, la ora 6:00AM că amândouă am (re)avut o noapte “plină”, fără nicio trezire. Ziua a continuat într-un ton de veselie maximă, totuși eu aveam în minte o întrebare: ce s-a întâmplat de puștoaica nu s-a trezit deloc toată noaptea?

Când a venit din nou ora cinei, mi-am propus să-i prepar cealaltă jumătate de avocado pe care o mai aveam în frigider. Zis și făcut, așa că domnișoara a servit în seara respectivă Un mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz și fructe :). Așa am descoperit că rețeta poate fi folosită cu succes și la cină. Ce credeți că s-a întâmplat noaptea? Am dormit “ca lemnele” atât eu cât și domnișoara.

Eu nu cred în coincidențe, așa că l-am bănuit pe acel avocado de “tratarea” trezirilor de peste noapte ale domniței mele. De atunci, seara are în meniu avocado și fetița mea doarme liniștită de la ora 9:00PM la 5:00-6:00AM.

Cu avocado, eu rezolvat problema trezirilor nocturne de foame. Voi ce trucuri folosiți cu piticii ca să doarmă noaptea liniștiți?

Sursă foto: http://flic.kr/p/5pBA1U