Metode de preparare a mâncării bebelușului

Orice început poate părea greu. În principal pentru că vine la pachet cu multe lucruri noi.

Așa este și în cazul alimentației diversificate a bebelușului. Greul poate însemna lipsă de timp pentru cumpărături, pentru prepararea mâncării sau lipsa uneltelor necesare preparării.

Totul este o chestiune de alegere și de obișnuiță cu alegerea făcută. Astfel vom întâlni mame care aleg să meargă în piață pentru a cumpăra pentru prânzul copilului cei mai bio morcovi pe care îi vinde o bătrânică de la țară, sau mame care dau repede o fugă la farmacia din colț pentru a-i cumpăra micuțului un borcănaș steril cu mere și banane.

Acest articol este pentru mamele care au ales prima variantă.

Odată alese legumele sau fructele ce urmează a fi preparate bebelușului, aveți grijă la câteva aspecte de igienă cu nimic ieșite din normal:

  • spălați-vă temeinic pe mâini înainte de a începe pregătirea mesei. Da, este evident, dar mulți dintre noi uităm să o facem!
  • spălați ustensilele (castron, tacâmuri, cratiță etc.) pe care le veți folosi. Lăsați-le să se usuce singure în loc să le ștergeți cu un prosop de bucătărie.
  • spălați foarte bine legumele și fructele sub jet de apă rece foarte bine.
  • folosiți tocătoare diferite pentru carne, inclusiv pește și pentru legume sau fructe. Dacă aveți unul singur, spălați-l după fiecare folosire.

Acum, că totul este pregătit, putem trece la treabă.

Mâncarea bebelușilor poate fi pregătită prin mai multe metode. Cele mai utilizate sunt:

  • la aburi
  • la cuptor
  • prin fierbere

Prepararea la aburi este cea mai bună din punct de vedere al păstrării substanțelor nutritive din alimente. Se poate folosi atât un aparat de aburi electric, cât și unul clasic ce se pune

într-o cratiță cu apă, acoperită. Un astfel de aparat de aburi este util, ieftin și ușor de folosit.

Apa rămasă puteți să o dați copilului în loc de apă, de exemplu, sau o puteți folosi pentru a subția consistența piureului de legume sau fructe.

Prepararea la cuptor este și ea extrem de simplă și benefică, prin cantitatea de substanțe nutritive salvată. Legumele și fructele se coc în sucul lor propriu, păstrându-și aroma foarte bine.

Preparea prin fierbere are ca principal dezavantaj distrugerea majorității substanțelor hrănitoare. Ce puteți totuși face este să folosiți o cantitate de apă cât mai mică. În procesul de fierbere, o parte din nutrienți trec din legume în apă, dar apoi pot ajunge din nou în mâncare, dacă folosiți apa în care au fiert legumele la subțierea piureului.

Eu, de exemplu, prefer prepararea la aburi. Legumele sunt mai dulci și mai aromate.

Voi ce metodă preferați în pregătirea mâncării bebelușilor voștri?

Sursa(en): http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-food-storage.html

Sursă foto: http://flic.kr/p/7Epr2F