Clafoutis cu broccoli

de Oana
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Alergeni

clafoutis cu broccoli 10 luni
Timp de preparare

10

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vă oferim astăzi un clafoutis cu broccoli care îi va încânta pe cei mici.

Clafoutis este un preparat tradițional franțuzesc care a devenit celebru în varianta de desert, cu cireșe (negre). Fiind un preparat foarte ușor de făcut și foarte versatil, combinațiile sunt nenumărate: diverse fructe (căpșune, fructe de pădure, caise, piersici, prune sau orice alt fruct aveți la îndemână), caz în care prăjitura se numește flaugnarde sau legume (pe lângă varianta cu broccoli propusă astăzi puteți încerca: conopidă, roșii, morcovi, sparanghel, măsline, condimente și diverse alte combinații). Singura limită este imaginația :)!
Iată rețeta clafoutis cu broccoli, care poate fi ofertit celor mici și ca finger-food, astfel încât să poată mânca singuri.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se rade brânza (dacă este cazul) și se amestecă cu restul ingredientelor folosind un tel sau un blender.
  2. Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă (noi am ales o tavă ovală de yena), unsă în prealabil cu unt.
  3. Se așază buchețele de broccoli. Aici vă pot ajuta și copiii: puteți crea împreună tablouri amuzante și... comestibile ;).
  4. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când preparatul este rumenit.
  5. Se porționează când s-a răcit, căci astfel riscați să stricați aranjamentul artistic de la punctul 3.
Pentru copiii cu intoleranță sau alergie la proteina laptelui de vacă, lactatele din rețetă se pot înlocui cu varianta vegetală.

Foto: diversificare.ro