Supă de fasole roșie 1 an

Supă de fasole roșie

Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi am pregătit o supă de fasole roșie, care combină textura fină a supelor cremă cu ingrediente integrale, chiar ușor crocante. Vă doresc poftă bună!

Am în familie un fan al supelor cremă! Ne place mult să gătim împreună, așa că pentru astăzi v-am pregătit o delicioasă și inedită supă de fasole roșie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se aleg boabele de fasole (dacă este cazul) și se spală sub jet de apă, după care se lasă la hidratat peste noapte.
  2. Se pune fasolea la fiert cu 4 căni de apă, un vârf de linguriță cu sare, o jumătate de linguriță de cimbru uscat și două foi de dafin.
  3. Vasul se acoperă și, după ce dă în clocot, se gătește la foc mic.
  4. Între timp, se spală și se curăță ceapa, morcovul și usturoiul. 
  5. Ceapa se taie în patru și morcovul în bucăți de 1-2 cm.
  6. Usturoiul se zdrobește cu lama cuțitului, după care se adaugă toate peste fasole. 
  7. Timpul de fierbere poate să varieze în funcție de cât de mult a stat fasolea la hidratat, de aceea este bine ca după 45 de minute, să verificați constant dacă s-au înmuiat boabele de fasole.
  8. Când fasolea este fiartă, se scurge o parte din lichid și se păstrează într-o cană pentru a ajusta mai departe consistența supei, iar într-un castron puneți deoparte 4-5 linguri zdravene cu boabe de fasole.
  9. Se scot foile de dafin din vas și se mixează supa cu un blender vertical. Se adaugă din lichidul păstrat mai devreme până obțineți consistența dorită și, apoi, se adaugă și boabele de fasole rămase. În felul acesta, avem parte de o supă cremoasă, consistentă, în care găsim și mici surprize, boabe de fasole roșie.
  10. Se decorează cu frunze tocate de ceapă verde, semințe de cânepă, un strop de piper (opțional) și câteva picături de ulei de măsline.
Poate fi savurată alături de o salată de ceapă și o felie de pâine prăjită, crutoane sau lipie.  Pentru că n-am mai copt pâine de ceva vreme, eu am pregătit repede câteva lipii cu maia sălbatică.

Poftă bună să aveți!

Sursă foto: Diverisificare.ro