Ruladă cu gem de căpșuni 12 luni

Ruladă cu gem de căpșuni

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

15

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem un desert delicios, o ruladă cu gem de căpșuni, care poate fi savurată şi de copiii alergici la proteina laptelui de vacă.

Tocmai ce s-a terminat sezonul căpşunilor, iar gospodinele din toate colţurile lumii încearcă să le folosească în cât mai multe feluri. Această reţetă de ruladă cu gem de căpșuni demonstrează cât de uşor se poate prepara un desert gustos.

Ingrediente

  • Blat: 5 ouă
  • 5 linguri zahăr brut, (de la 3 ani, pentru copiii mai mici puteți exclude zahărul sau îl puteți înlocui cu sirop de arțar/stevia/pastă de curmale sau alți îndulcitori naturali)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri sare
  • Umplutură: 200 g de brânză din iaurt de soia, (care se obţine din 300 ml iaurt de soia natur)
  • 200 g gem căpșune, fără zahăr

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a pregăti blatul: se pun într-o cratiţă ouăle întregi cu zahărul şi se bat cu ajutorul mixerului manual, pe aragaz. Astfel, veți obține un blat pufos. Nu lăsaţi compoziția prea mult pe foc și testați temperatura cu degetul pentru a evita gătirea ouălor.
  2. Când compoziţia şi-a dublat volumul, puteţi pune treptat uleiul şi apoi făina amestecând cu grijă de jos în sus, pentru a nu scoate aerul din aluat și pentru ca acesta să crească frumos.
  3. Puneţi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi pentru aproximativ 15 minute.
  4. Brânza din iaurtul de soia se obţine prin aceeaşi metodă ca şi cea din iaurtul de vacă, adică: puneţi 300 ml iaurt într-o sită şi lăsaţi peste noapte să se scurgă lichidul. Brânzica astfel obţinută se amestecă cu mierea şi se ţine la frigider până la utilizare.
  5. După ce blatul s-a copt, se lasă la răcit pentru 5 minute, apoi se unge cu gemul de căpşune, iar deasupra se pune brânzica de soia. 
  6. Se rulează cu grijă cu ajutorul hârtiei de copt şi se dă la rece pentru minim jumătate de oră.
Observație: Această rețetă este gândită special pentru copiii alergici la proteina laptelui de vacă. Brânza de soia poate fi înlocuită cu brânzică de casă pentru copiii fără alergii.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro