Înghețată de mango cu sos de chia 12 luni

Înghețată de mango cu sos de chia

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

5

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Înghețată de mango, un preparat foarte simplu! Aveți nevoie doar de 2 minute și de un robot de bucătărie cu lama în formă de S.

Cu nerăbdare am așteptat să adoarmă copiii să pot scrie rețeta de înghețată de mango cu sos de chia, pe care știu că o așteptați. Vestea bună este că o puteți face cât ai bate din palme. Asta dacă aveți rezerve de banane puse la congelator. Dacă nu, vă sfătuiesc să fiți mereu pregătiți cu punga de banane coapte, feliate și congelate. Să fim sinceri, tuturor ni se întâmplă să ne rămână banane prea coapte, iar o opțiune mereu apreciată este înghetața.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Înghețata pe bază de banane este cel mai simplu preparat pe care l-ați încercat vreodată. Este nevoie doar de 2 minute și de un robot de bucătărie cu lama în formă de S. 
  2. Bananele se vor congela cu cel puțin 12 ore înainte, spălate, curățate și tăiate în felii de 1 cm. 
  3. Apoi se așază pe o tavă într-un singur strat și se acoperă cu folie de plastic sau se pun într-o pungă. Aveți grijă să le așezați într-un singur strat în congelator. Astfel, nu se vor lipi unele de celelalte și se vor putea mixa cu ușurință.
  4. Mango se spală, se curăță și se pasează într-un robot de bucătărie. Se poate pune și direct peste banane la pasul următor, tăiat cubulețe, însă, facem asta pentru a păstra puțin pentru sosul cu chia.
  5. Se mută provizoriu într-un alt vas și, în același robot cu lamă S, se pun bananele congelate și se mixează până obțineți o pastă omogenă.
  6. Se toarnă treptat din piureul de mango pentru a putea controla consistența finală, după gust și preferințe, desigur.
  7. Înainte de a scoate bananele, pregătiți sosul amestecând 2 linguri de piure de mango cu o linguriță de semințe de chia și lăsați-l să stea 10-15 minute.
  8. Ciocolata se dă pe răzătoare și se folosește împreună cu sosul și câteva goji pentru a decora cornetele sau cupele de înghețată.
Poftă bună să aveți!

Sursă foto: Diversificare.ro