Bărcuţe de dovlecei şi tofu 12 luni

Bărcuţe de dovlecei şi tofu

Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Alergic la proteina laptelui de vacă? Iată o rețetă sănătoasă de bărcuțe de dovlecei și tofu – o idee rapidă de gustare sau prânz.

Trebuie să recunosc că brânza tofu a intrat în alimentaţia familiei noastre odată ce-am descoperit alergiei la proteina laptelui de vacă a fiicei mele. Însă, contrar aşteptărilor, a fost pe placul tuturor, în fiecare combinaţie. Dovlecelul, vedeta verii, împreună cu verdeaţa şi usturoiul fac din această reţetă de bărcuțe de dovlecei și tofu un deliciu.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie dovleceii în jumătăţi pe lungime şi se scobesc cu o linguriţă. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit şi se pune într-un castron.
  2. Jumătăţile de dovlecei se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi se presară cu un praf de sare şi piper, apoi se stropesc cu uleiul de măsline.
  3. Se lasă la cuptor pentru 10 minute.
  4. Între timp, se pregăteşte umplutura: ceapa se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu miezul dovleceilor până scade toată zeama lăsată de aceştia.
  5. Într-un castron, brânză tofu se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă cu mărarul tocat fin, gălbenuşurile (sau ouăle întregi, în funcție de vârsta copilului), usturoiul pisat şi drojdia inactivă, peste care se toarnă compoziţia de dovlecei.
  6. Se omogenizează şi se condimentează cu sare şi piper. În cazul în care folosiţi tofu în saramură, nu mai adăugaţi sare.
  7. Se scot dovleceii din cuptor şi se umplu cu compoziţia obţinută.
  8. Se mai lasă încă 15-20 de minute până se rumenesc frumos.
PONT – Pentru a scăpa de surplusul de apă din brânza tofu, aceasta se aşază pe şerveţele de bucătărie absorbante şi se presează cu o farfurie, deasupra căreia se pune o conservă. Se lasă așa timp de o jumătate de oră. Surplusul de apă se va strânge în şerveţel.

Pentru persoanele fără alergie la proteina laptelui de vacă, bărcuţele de dovlecei se pot servi alături de sos tzatziki.

Sursă foto: Diversificare.ro