Supă minestrone cu năut

Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

supă minestrone cu năut 10 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Supă minestrone cu năut – un preparat italian, aromat și consistent, perfect pentru un prânz copios în familie. Poftă bună să aveți!

Această rețetă de supă minestrone cu năut este orignară din Italia. Este aromată și consistentă, perfectă pentru un prânz copios în familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul se spală, se curăță și se toacă mărunt, apoi se pun într-o oală cu puțină apă (aproximativ 50 ml) pentru a se găti câteva minute, fără a râmâne fără lichid. Se poate adăuga și puțin ulei, cel mult o jumătate de linguriță, deși recomand să îl păstrezi pentru finalul rețetei.
  2. Între timp, se pune un vas cu aproximativ o jumătate de litru de apă la fiert, care se va adăuga mai târziu în supă.
  3. Se taie ardeiul mărunt, cartofii în cuburi, iar păstăile se rup bucăți de 2-3 cm.
  4. După ce au fiert rădăcinoasele la foc mic, pentru 5-10 minute, se adaugă cei 500 ml din apa fierbinte și cartofii.
  5. După încă 10 minute, se adaugă ardeiul și păstăile de fasole albă. Până acum, consistența supei va fi mai degrabă ca a unei tocănițe mai zemoase, deoarece minestrone este o supă groasă cu destul de puțin lichid. În plus, urmează să adăugăm și sucul de roșii.
  6. Se spală roșiile și se taie în sferturi, după care se mixează în blender, până se obține suc de roșii. Se poate folosi și suc de roșii făcut în casă și conservat pentru iarnă.
  7. După ce fierb și ardeiul cu păstăile timp de 10 minute, se adaugă sucul de roșii, năutul hidratat în prealabil și fiert separat, usturoiul tăiat felii subțiri și ceapa verde sau prazul feliat subțire.
  8. Încă 5 minute și supa este gata.
  9. Este momentul să o gustați, să adăugați sare după gust și busuioc, dacă vârsta copilului vă permite.
  10. Când se mai răcește supa, se adaugă uleiul. Fiind adăugat la final, fără a fi gătit, puteți folosi un ulei presat la rece de măsline sau alt tip.
Supa minestrone se servește caldă, cu o felie de pâine făcută în casă.

Sursă foto: Diversificare.ro