lasagna de cartofi 12 luni

Lasagna de cartofi cu mazăre

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

60

Dificultate

mediu

Porţii

4 porții

Astăzi am pregătit o alternativă vegetală la clasica lasagna, una plină de culoare: Lasagna de cartofi albi, cartofi dulci și mazăre. Poftă bună!

Astăzi am pregătit o alternativă vegetală la clasica lasagna. Una plină de culoare: lasagna de cartofi albi, cartofi dulci și mazăre. Și pentru că diversitatea de culori în farfurie înseamnă și diversitate de substanțe nutritive, iată doar câteva pe care le conține: carbohidrați complecși, fibre dietetice, fier, vitaminele B6 și Ccupru, potasiu și mangan, beta-caroten din cartoful dulce, din mazăre avem vitaminele A, B1, B2, B3, C și K (iar lista continuă).

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală, se curăță și se feliază cartofii. Ideal este să folosiți un robot care are și funcție de feliere sau o răzătoare multifuncțională. Se pot felia și manual, însă, va dura mai mult și nu vor avea aceeași dimensiune.
  2. Se presară un vârf de linguriță de sare peste feliile de cartofi și se amestecă bine cu mâna într-un castron încăpător, după care se lasă să stea cât timp pregătiți umplutura. Cartofii își vor lăsa apă datorită prafului de sare și astfel evitați acumularea de lichid pe fundul vasului la copt.
  3. Mazărea se fierbe scurt, timp de 2-3 minute, adăugată în apa clocotită, apoi se scurge și se amestecă cu iaurtul, mărarul tocat, 2-3 linguri de parmezan ras (sau alt tip de brânză) și 2 ouă.
  4. Se unge cu unt un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor. Dimensiunile vasului folosit de mine sunt 35 x 23 x 6 cm.
  5. Se scurg cartofii de apă și se așază un strat uniform (jumătate din cantitatea de cartofi) pe fundul vasului.
  6. Se adaugă umplutura și se nivelează cu o lingură.
  7. Se așază ultimul strat de cartofi în două culori.
  8. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45-55 de minute, până devin cartofii moi și aurii pe deasupra.
  9. Imediat ce lasagna este scoasă din cuptor se presară parmezan ras sau cașcaval pentru a se topi cât timp încă sunt fierbinți cartofii.
Se savurează cu o salată de vară din legume multicolore sau cu salată de varză proaspătă.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro