Top 5 rețete festive

Suntem în plin sezon de sărbători, iar preparatele tradiționale sunt de multe ori nepotrivite pentru cei mai mici membri ai familiei. Dar cine spune ca mesele din perioada sărbătorilor nu pot fi sănătoase, arătoase și delicioase?

Suntem în plin sezon de sărbători, iar preparatele tradiționale sunt de multe ori nepotrivite pentru cei mai mici membri ai familiei: deserturi cu zahăr, carne din abundenţă, maioneză, etc. Dar cine spune că mesele din perioada sărbătorilor nu pot fi sănătoase, arătoase și delicioase? Aflați care sunt preparatele noastre preferate pentru mese festive!

Top 5 preparate festive

Brioșe cu morcovi pentru bebeluși

Rapidă, uşoară, fără zahăr sau îndulcitori, reţeta de brioşe este perfectă pentru o masă festivă alături de cei mici, care o pot savura după vârsta de 8 luni, dar şi pentru părinţii pofticioși. Dacă folosiţi forme haioase pentru a le coace, brioşele cu morcovi devin fără îndoială finger food-ul preferat al copiilor, iar vestea bună este că sunt atât de hrănitoare şi sănătoase că pot fi folosite ca gustare sau chiar şi la micul dejun alături de puţin gem fără zahăr şi o cană cu lapte sau ceai.

Sarmale cu nucă

Sarmalele cu nucă reprezintă o alternativă pentru copiii şi părinţii vegetarieni, dar şi un preparat uşor prin multitudinea de reţete tradiţionale care abundă de carne în perioada sărbătorilor. Nucile sunt o bună sursă de energie și de minerale precum calciufiermagneziuiodfosforpotasiu și zinc.

Bulgărași de brânză

Perfecţi pentru un antreu festiv, bulgăraşii din brânză de capră sunt gustoşi şi arătoşi, coloraţi şi aromaţi. Copiii mai mari pot ajuta şi ei la modelarea biluţelor de brânză. Fiţi sigur că aveți cantitate suficientă pentru că nu se vor putea abţine de la a degusta amestecul savuros.

Tort raw cu căpșune și afine

Un desert excelent, fără coacere, plin de culoare şi savoare. Tortul raw cu căpșune și afine este delicios, plin de vitamine și substanțe benefice pentru o sănătate de fier. În plus, ne scapă de grija aluaturilor coapte care pot fi sensibile mai ales pentru bucătarii mai puţin experimentaţi.

Salată de crudități raw vegană

Celebra salată de crudități cu morcov și ţelină, adaptată pentru cei mici și pentru cei care adopta o dietă vegetariană. Maioneza de caju este o cremă fină, care leagă compoziţia și înlocuieşte astfel maioneza. Este o reţetă ideală pentru mesele festive, putând fi întinsă pe pâine sau aşezată în coji de choux sau mici tarte. Usturoiul este opţional, aşa că poate fi eliminat din maioneză pentru copiii care nu îl tolerează.