Mâncare de praz cu quinoa 1 an

Mâncare de praz cu quinoa

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Mâncare de praz cu quinoa, un preparat rapid, gustos și hrănitor, pentru întreaga familie. Un preparat tradițional adaptat pentru un aport nutritiv ridicat.

Ne place mâncarea de praz cu măsline, dar într-o zi am simțit nevoia de o schimbare care să o și îmbogățească din punct de vedere nutritiv. Așa a apărut această rețetă de mâncare de praz cu quinoa, un preparat rapid, gustos și hrănitor, pentru întreaga familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Quinoa se hidratează cel puțin 4 ore sau peste noapte și se fierbe în 3 cești de apă.
  2. Între timp, se curăță prazul și se taie felii de 1 cm lățime.
  3. Măslinele se strivesc cu lama cuțitului pe un tocător, după care li se scot sâmburii.
  4. Se pun 2-3 linguri de apă într-un vas și prazul și se înăbușește pentru 5 minute cu capacul pus, după care adăugăm măslinele și sucul de roșii.
  5. Se lasă la fiert pentru încă 10 minute sau până când se înmoaie prazul, iar la final se adaugă quinoa fiartă și verdeața.
  6. Când mâncarea ajunge la temperatura la care poate fi consumată, se stropește cu ulei de măsline.
Pentru adulți, daca se simte nevoia, poate fi adăugată puțină sare, însă preparatul este deja sărat de la măsline.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro