Chiftele cu dovlecel şi vânătă 12 luni

Chiftele cu dovlecel şi vânătă

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chiftele cu dovlecel şi vânătă – un “finger food” delicios și hrănitor. Un mod subtil de a introduce dovlecelul în meniul copiilor pretențioși.

Aceste chiftele cu dovlecel și vânătă sunt un “finger food” delicios și hrănitor. Iată o modalitate prin care puteți introduce dovlecelul și vânăta, în mod subtil, în meniul copiilor pretențioși 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul şi vânăta se dau pe răzătoarea mare, morcovul pe cea mică, iar peste legume se toarnă zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.
  2. Se presară o linguriță de sare şi se amestecă bine, după care se lasă să stea 5-10 minute, timp în care legumele îşi lasă apă.
  3. Se storc bine în mână pentru a îndepărta lichidul în exces, se adaugă urda, oul, verdeaţa, ceapa verde, bicarbonatul amestecat cu făina, după care se omogenizează bine compoziția.
  4. Dacă la final rezultă o compoziţie prea moale, se mai pot adăuga câteva linguri de făină.
  5. Se formează biluțe de mărimea unui ou, se aplatizează şi se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
  6. După 10-15 minute se întorc pe partea cealaltă şi se mai coc 10 minute.
  7. Opțional, chiftelele se pot gati într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei rezistent temperaturi ridicate.

Sunt delicioase împreună cu sos guacamole sau salată de crudităţi.
Observație: Acest preparat se poate face și fără vânătă, situație în care se va suplimenta compoziția cu încă un dovlecel.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro