ardei copți cu quinoa

Top 5 reţete cu quinoa

Din multitudinea de reţete la care putem folosi quinoa, vă prezentăm 5 dintre preferatele noastre.

Quinoa este o pseudocereală cu prețioase calități nutritive, fiind considerată o proteină completă datorită prezenţei tuturor celor 8 tipuri de aminoacizi esenţiali. În plus, este bogată în calciu, fier, vitamina E și folați. Este un aliment extrem de versatil, ce poate fi inclus atât în preparatele sărate, cât şi în cele dulci, se potrivește foarte bine atât cu legume cât și cu fructe. Din multitudinea de reţete la care putem folosi quinoa, vă prezentăm 5 dintre preferatele noastre.

Iată care sunt cele mai apreciate 5 reţete cu quinoa:

Quinoa cu mere și vanilie (de la 8 luni)

Un preparat la fel de versatil precum ingredientul principal. Poate fi folost atât ca mic dejun, gustare, cină sau desert și este o alternativă săntoasă, delicioasă și cu o valoare nutritivă crescută pentru deserturile clasice, cu îndulcitori.

Quinoa cu broccoli (de la 8 luni)

Acest preparat combina două dintre cele mai hrănitoare alimente pe care le puteți oferi copiilor, cu un aport important de fier, calciu și vitamine. Se poate aromă cu mirodeniile preferate, după gust.

Quinoa cu legume la cuptor (de la 10 luni)

Fie ca o folosiți ca fel principal sau garnitură pentru peşte, această rețetă de quinoa cu legume la cuptor este potrivită pentru întreaga familie. Se poate asezona cu puţină sare pentru adulţi şi copiii mai mari de 1 an, însă este ideal să îi îmbogăţiţi gustul cu mirodenii aromate.

Biscuiți cu quinoa (de la 1 an)

Părinţii sunt mereu în căutare de reţete de biscuiţi de casă pentru mici mâncăcioşi amatori de „ronţăieli”. Produsele din comerţ sunt de cele mai multe ori pline de aditivi, conservanţi, arome, sare sau zahăr, iar biscuiţii pe care îi oferim celor mici ar trebui să fie naturali şi hrănitori, la fel ca aceşti inediți biscuiți cu quinoa.

Quinoa cu prune (de la 8 luni)

Quinoa cu prune este o gustare care ţine loc de desert pentru cei mici. Din acest preparat, un bebeluș își ia o multitudine de vitamine și minerale, în special calciu din laptele de susan, proteine din quinoa, fibre şi antioxidanţi din prune. Adugați puțină scorțișoară sau vanilie și ați obținut o gustare aromată pe care o vor aprecia și cei mari.

Vă urez poftă bună!

Preferata voastră care este?