supă cremă de cartof dulce

Top 5 reţete cu cartof dulce

Află care sunt cele mai apreciate rețete cu cartof dulce: deserturi, supe, gustari sau feluri principale. Preferata voastră care este?

Cartoful dulce este o legumă versatilă și la îndemână, indiferent de sezon, care poate aduce savoare şi culoare în orice farfurie, fie că este o mâncare dulce sau sărată. Este plin de fibre, antioxidanţi şi poate fi considerat o bombă cu beta caroten. Știați că un cartof dulce de mărime medie asigura mai mult decât necesarul zilnic de vitamina A? Aşadar, asiguraţi-vă că îl includeţi în meniul întregii familii, fie că este sotat, fiert, copt sau fript. Vă ajutăm şi noi cu câteva idei.

Top 5 cele mai apreciate reţete cu cartof dulce:

Cartof dulce cu scorțișoară (de la 6 luni)

Cea mai simplă dintre reţete. Tot ce aveţi de făcut este să spălaţi cartoful, restul vine de la sine. Rezultatul este aromat și foarte gustos! Avantajul acestui mod de preparare este că păstrează cea mai mare parte a substanțelor nutritive, care se găsesc concentrate în coajă. Pentru părinți și copiii mai mari se pot adăuga și câteva nuci zdrobite sau fructe uscate.

Cartof dulce cu roșii și ou (după 1 an)

Rețeta ideală pentru un prânz consistent și ușor de preparat, cu succes garantat la copii. Gustul dulce acrişor al combinaţiei de cartof dulce cu roşii și aroma de nucșoară fac dintr-un banal cartof dulce un preparat deosebit, apreciat de copii şi adulţi deopotrivă.

Supă cremă de cartof dulce (de la 1 an)

Încercați această supă cremă și veţi descoperi un preparat care merită să fie pregătit cu regularitate. Se pregăteşte uşor şi… se termină repede!

Chiftele de cartof dulce (de la 1 an)

După cum spune şi autoarea, aceste chiftele sunt de nerefuzat. Alături de o salată de sfeclă roşie şi un sos din iaurt, chiftelele dulci și aromate alcătuiesc un prânz pe cinste sau chiar o cină copioasă.

Biscuiţi din cartof dulce (de la 1 an)

Sau îi mai putem numi biscuiţi cu… beta-caroten 🙂 O rețetă simplă și sănătoasă. Atât de simplă încât ar putea să o pregătească şi un copil, cu puţin ajutor la coptul desertului delicios şi aromat.

Nu-mi mai rămâne decât să vă doresc poftă bună!

Acestea sunt preferatele nostre. Ale voastre care sunt?