Tortellini de casă 1 an

Tortellini de casă

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cu această rețetă de tortellini de casă puteți pune copiii să vă ajute in bucătărie, dar să vă și jucați cu ei in același timp.

Această rețetă de tortellini de casă se pregătește în echipă cu ce mici, care adoră să modeleze și să ajute în bucătărie. Puteți pregăti niște paste delicioase cu umpluturi variate și bucurându-vă de timpul petrecut împreună.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Din cele 2 ouă și 200 g de făină facem un aluat pe care îl lăsăm învelit în folie alimentară pentru aproximativ 30-45 minute.
  2. Eu am întins aluatul cu sucitorul și pentru a evita o uscare rapidă acopeream imediat dupa întindere aluatul cu o folie de nailon.După aceea, tăiem aluatul în pătrățele cu latura de 3 cm sau cercuri cu diametrul de 3 cm.
  3. Punem ciupercile la fiert. 
  4. După ce au fiert se scurg și se toacă mărunt. 
  5. Adăugăm uleiul de măsline, usturoiul pisat, piperul, albușul de ou si urda. 
  6. După ce amestecăm bine se trece la umplere.
  7. Umplutura trebuie să fie tare, deoarece tortellini cedează savoarea lor în supa în care vor fierbe.
  8. Adăugăm puțină compoziție în cercurile de aluat pentru a nu îngreuna închiderea, după care se pun pe un șervețel la uscat.
Eu am păstrat o parte din pachețelele rezultate la congelator și am adăugat diferite tipuri de carne (somon, ton). În  acești tortelini de casă eu nu am adăugat sare, dar se poate adăuga un praf la compoziție.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro