Top 5 reţete cu roşii

supă cremă de roșii

Roşia este o plantă cu adevărat uimitoare, care, pe lângă cantităţile însemnate de vitamina C, vitamina E, acid folic, potasiu, vitamina A și vitamina K.

Roșia are o istorie de câteva secole, deși iniţial nu a fost foarte bine primită de către bucătarii caselor regale, fiind considerată otrăvitoare și folosită, pentru început, doar în scop ornamental. Între timp ştiinţa a dovedit că roşia este o plantă cu adevărat uimitoare care, pe lângă cantităţile însemnate de vitamina Cvitamina Eacid folic, potasiuvitamina A și vitamina K, este și o excelentă sursă de licopen, un antioxidant cu efecte dovedite împotriva cancerului, bolilor cardio-vasculare, proceselor degenerative, tulburărilor de metabolism și a diferitelor intoxicații. Este bine de ştiut că licopenul este mai ușor asimilat din roșiile coapte și în combinație cu alimente grase.

Iată cele mai apreciate 5 reţete cu roşii:

Supă cremă de roșii (de la 8 luni)

Excelentă pentru zilele călduroase de vară, este o supă cu gust dulce-acrişor ce va încânta întreaga familie, de la mic la mare. Vara este momentul ideal pentru a profita de roșiile cărnoase şi aromate, de țară. Pregătirea nu durează mai mult de 30 de minute, dar rezultatul este apetisant. În sezonul rece se pot folosi roşii din conservă sau congelate, dacă aţi pus la păstrat la finele verii.

Năut cu ardei copt și roșii (de la 9 luni)

Un preparat cu iz indian, care combină în mod savuros năutul cu ardei copt şi roșii. Este un fel principal care adună vitamine, minerale, proteine și fibre, atât de importante pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Numai bun de încercat de părinții iubitori de mâncare indiană!

Omletă cu roșii, ceapă verde și pătrunjel (de la 1 an)

Aceasta omletă colorată și savuroasa este ideală pentru un mic dejun în familie.  Oul este bogat în minerale, vitamine, grăsimi și proteine, un aliment esențial pentru alimentația copilului.

Cartof dulce cu roșii și ou (după 1 an)

O reţetă uşoară şi rapidă pentru un prânz consistent și plin de savoare. Cartoful dulce este o sursă bună de carbohidrați, fibre , fier, vitaminele B6 și C.

Mămăligă cu avocado și sos de roșii (de la 8 luni)

Mămăliga cu avocado este un preparat cu un gust deosebit, ce combină în mod abil elemente exotice şi tradiţionale. Este foarte ușor de preparat şi oferă o mulțime de substanțe nutritive. Combinaţia de avocado cu suc de roşii, este foarte potrivită pentru o mai bună asimilare a licopenului.

Foto: diversificare.ro