Dulceaţă din fructe de soc

Dulceaţă din fructe de soc

Masă

Finger food

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

De la soc se pot folosi și fructele atâta timp cât sunt bine coapte și gătite. Încercați rețeta noastră de dulceaţă din fructe de soc!

Dulceaţă din fructe de soc – fructele de soc au nenumărate întrebuințări medicinale. Sunt folosite în tratarea afecţiunilor sinusurilor, răcelilor, gripei, bronşitei, diabetului, constipației şi au, de asemenea, efecte benefice în tratarea reumatismului și menţinerea sănătăţii pielii.

Mult timp am crezut ca sunt toxice și nu pot fi consumate sub nicio formă. Parţial adevărat, acestea nu trebuie consumate crude deoarece conţin o substanţă similară cianurii, cu efecte toxice pentru organism. Dacă sunt gătite, prin fierbere sau coacere, se elimină efectele toxice. Totuşi, este indicat să consumăm cu moderaţie produsele din soc, datorită efectului diuretic al acestuia.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. În prepararea dulceţii se vor folosi fructe bine coapte, de culoare neagră. Cele necoapte sunt toxice, precum şi codiţele, aşadar fructele se vor curăţa cu atenţie, eliminând codiţele, boabele necoapte, de culoare verde sau orice culoare intermediară.
  2. După ce au fost curăţate, se spală bine sub jet de apă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  3. Se pregăteşte un sirop din apă şi zahăr, care se dă în clocot timp de 1-2 minute, apoi se adaugă peste fructe în vasul în care urmează să fie gătite împreună cu zeama de lămâie. 
  4. Se fierb la foc mic timp de 30-40 de minute şi se elimină spuma care se formează deasupra.
  5. Din aceste cantităţi am obţinut 2 borcane mici de dulceaţă. Borcanele se spală şi se sterilizează, se ţin la scurs până când se usucă, se umplu cu dulceaţă şi se fierb cu capacul înfiletat bine timp de câteva minute, într-un vas tapetat cu cârpe. Eu folosesc acelaşi vas şi apa în care am sterilizat borcanele.
Se savurează din plin pe o felie de pâine integrală sau biscuiţi de casă. Vă dau un pont: ungeți o felie de pâine cu unt de cocos și adăugaţi dulceaţă sau gemul preferat. Este divin!

Sursă foto: Diversificare.ro